Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση - διάλυση της εταιρίας

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα συνεχίσουν ακούραστα τον αγώνα για την διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, για όλες τις θέσεις εργασίας και τα  δικαιώματα τους τονίζει το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών σε τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της Δευτέρας ότι «μοναδική λύση για τη ΛΑΡΚΟ είναι να βρεθεί επενδυτής, έτσι ώστε να διασφαλιστούν η λειτουργία της  και οι θέσεις εργασίας», το Συνδικάτο σημειώνει ότι «ο κ. υπουργός δεν είπε, με ποιον τρόπο θα διασφαλίσει τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, κατ' επέκταση και τις θέσεις εργασίας, από τη στιγμή που πραγματοποιεί τρεις διαφορετικούς διαγωνισμούς, στους οποίους δεν αναφέρονται πουθενά οι εργαζόμενοι και δεν είναι δεσμευτικό ότι αυτός που θα πάρει το ένα, θα είναι και ο ιδιοκτήτης των υπολοίπων κομματιών της».

Το Συνδικάτο επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «μέσα από την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, στην κυριολεξία, χαρίζει πάνω από 20 δισεκατομμύρια ορυκτού πλούτου. Αν αυτός ο πλούτος αξιοποιηθεί σύμφωνα με τις τεκμηριωμένες προτάσεις των εργαζομένων και των επιστημόνων, διασφαλίζονται δισεκατομμύρια έσοδα στο κράτος, χιλιάδες θέσεις σταθερής εργασίας με δικαιώματα για τα επόμενα 70 έτη. Αντί αυτού εκποιούν τη ΛΑΡΚΟ, σπάζοντας τη  σε «φιλέτα και αποφάγια».

Ακόμα, το Συνδικάτο καταγγέλλει ότι «η ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ στην τηλεδιάσκεψη που έγινε στις 7/12, σε συνέχιση της  τακτικής «πρότυπο διασφάλισης λειτουργίας» της ΛΑΡΚΟ, μας ενημέρωσε ότι έχει δεχτεί εξώδικο από τη ΔΕΗ και αν δεν χρηματοδοτηθεί, θα κόψουν το ρεύμα», ενώ σημειώνει ότι ο υπουργός «δεν ξεκαθάρισε αν θα μας επιστρέψει τα αναδρομικά που μας χρωστά για να περάσουμε τις μέρες των Χριστουγέννων».

www.902.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη