Η πεντάδα που «τρέχει» το εθνικό σχέδιο για τον εμβολιασμό, το νέο δίδυμο στην ενημέρωση

eurokinissi

Λίγες ημέρες πριν το τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, για όλη την ΕΕ οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν πριν την αλλαγή του χρόνου, με πιθανότερη ημερομηνία την Κυριακή 27 ή Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου.

Οι προετοιμασίες για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού συνεχίζονται, ώστε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού να φτάσει δωρεάν σε όλη τη χώρα, με προτεραιότητα την οποία θα καθορίσει, με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.

Ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει σήμερα, Παρασκευή, σε σύσκεψη με τα επιτελικά στελέχη που εμπλέκονται στην επιχείρηση για την υλοποίηση του ειδικού σχεδίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ποιοι «τρέχουν» το σχέδιο

Πέντε πρόσωπα «τρέχουν» καθημερινά την οργάνωση του απαιτητικού σχεδίου του εμβολιασμού και κινούνται μεταξύ υπουργείων, Μαξίμου και Πολιτικής Προστασίας:

- Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας,
- Ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης,
- Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, 
- Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέτσος
- Ο γενικός γραμματέας συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

Η παρουσία των Σκέτσου και Κοντογεώργη, καταδεικνύουν την προσωπική εποπτεία και τον συντονιστικό ρόλο που θέλει να έχει ο πρωθυπουργό.

Στην ενημέρωση των πολιτών για τον εμβολιασμό, καθοριστικό ρόλο αναμένεται να έχει η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, οι οποίοι θα κινηθούν στα «πρότυπα» Τσιόδρα και Χαρδαλιά που επί σειρά μηνών ενημέρωναν για την πορεία της πανδημίας.via Ειδήσεις https://ift.tt/3alj3R4
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.