Σε ποια περίπτωση θα ανοίξουν τα σχολεία, «το εμβόλιο ήταν το καλύτερο δώρο Χριστουγέννων»

Σε ποια περίπτωση θα ανοίξουν τα σχολεία, «το εμβόλιο ήταν το καλύτερο δώρο Χριστουγέννων»

Σε περίπτωση που η χώρα έχει ένα μικρό αριθμό κρουσμάτων θα ανοίξουν τα σχολεία τόνισε η πνευμονολόγος του νοσοκομείου Σωτηρία κ. Μίνα Γκάγκα μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

Σημείωσε πως πρέπει να βρούμε τον τρόπο να χαλαρώσουμε, τηρώντας τα μέτρα. Ακόμα, ο κ. Γραβάνης πρόσθεσε πως σήμερα ξεκινά η αρχή της νίκης για την πανδημία.

«Σιγά σιγά θα προχωρήσουμε σε κανονικότητα», ανέφερε στην εκπομπή του Open η πνευμονολόγος, διευθύντρια 7ης πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα, με αφορμή την άφιξη του εμβολίου κατά του κορονοϊού στη χώρα μας. Μάλιστα, η ίδια τόνισε για το εμβόλιο ότι το εμβόλιο «ήταν το καλύτερο δώρο Χριστουγέννων». Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, η πνευμονολόγος σημείωσε ότι «θα μπορέσουν να ανοίξουν κανονικά εάν μέσα στις γιορτές τηρήσουμε τα υγειονομικά μέτρα για τον κορονοϊό.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης, ανέφερε σχετικά με την άφιξη του εμβολίου: «Σήμερα ξεκινάμε την αρχή της νίκης απέναντι στην πανδημία με τους εμβολιασμούς». Παράλληλα, ο καθηγητής επεσήμανε ότι «τα εμβόλια θα έχουν ουσιαστική επίδραση μετά τον Μάρτιο, ενώ έδωσε και το μήνυμα. «Μέχρι το καλοκαίρι να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από προηγούμενο και πιο ελπιδοφόρο».



via Ειδήσεις https://ift.tt/2WKj2OR
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη