ΣΥΡΙΖΑ: Αντί για συνταγογράφηση των τεστ που ζητά η Επιτροπή, η κυβέρνηση ετοιμάζει κλήρωση για τυχερούς

ΣΥΡΙΖΑ: Αντί για συνταγογράφηση των τεστ που ζητά η Επιτροπή, η κυβέρνηση ετοιμάζει κλήρωση για τυχερούς

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την συνταγογράφηση των τεστ κορονοϊού. Ρίχνει τα πυρά του στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «αντί για συνταγογράφηση ετοιμάζει κλήρωση για τυχερούς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει επιτέλους στη συνταγογράφηση και αποζημίωση των τεστ για όλους τους πολίτες, ετοιμάζεται να βάλει σε κλήρωση με διαδικτυακή υποβολή αίτησης ποιοι θα είναι οι 12.000 «τυχεροί» που θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ.

Με τον τρόπο αυτό, θα συνεχίσει η στρεβλή εικόνα για τη διασπορά στην κοινότητα, αφού έτσι αποκλείονται ουσιαστικά όλες οι ομάδες υψηλής ευαλωτότητας, όπως ηλικιωμένοι, οι κοινότητες Ρομά, οι άστεγοι, πρόσφυγες και πολλοί άλλοι.

Με 3.500 νεκρούς σε ενάμισι μήνα, την πανδημία εκτός ελέγχου και το ΕΣΥ υπό κατάρρευση, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι άλλο πρέπει να γίνει για να κάνει η κυβέρνηση το αυτονόητο που ζητά η Επιτροπή από την πρώτη μέρα:

Συνταγογράφηση και αποζημίωση των τεστ για όλους τους πολίτες, και στοχευμένους προληπτικούς ελέγχους σε ομάδες πληθυσμού υψηλής επικινδυνότητας. Ώστε να ξέρουν επιτέλους οι ειδικοί όλα τα δεδομένα και να μην αναγκάζονται να κάνουν εισηγήσεις για τη διαχείριση της πανδημίας στα τυφλά.».



via Ειδήσεις https://ift.tt/38hetAO
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη