Τι θα συζητήσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας και τι θα γνωμοδοτήσουν για την ΜΕΑ;


Είμαι περίεργος τι θα συζητήσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας και τι θα γνωμοδοτήσουν για μια ΜΕΑ δυναμικότητας 76.750 σύμμεικτων + 10.250 προδιαλεγμένων οργανικών = 87.000 tn/έτος Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ), όταν οι δέκα δήμοι, που προβλέπεται να εξυπηρετεί, παράγουν  σ υ ν ο λ ι κ ά  περίπου 70.000 tn/έτος ΑΣΑ!, σε μια αναιτιολόγητη υπερδιαστασιολόγηση, που δε λαμβάνει καθόλου υπόψη πολιτικές πρόληψης, επανάχρησης και ανακύκλωσης με Διαλογή στην Πηγή, σύμφωνα με τον ΕΣΔΑ, τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και την Κυκλική Οικονομία.

Τι θα γνωμοδοτήσουν σε μια ΜΠΕ, η οποία δεν έχει σχέση με τη Μελάτη Ωρίμανσης του έργου, που έχει προκηρύξει ο ΦΟΔΣΑ Στερεάς...

Η υπερδιαστασιολόγηση δεν είναι ένα θέμα τεχνικό, που δεν αφορά τον Δήμο ή ότι αφορά μόνο το κατασκευαστικό κόστος που δεν είναι θέμα του δήμου, αφού δεν το επιβαρύνεται, αν και η κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος έπρεπε να τον αφορά. Αφορά όμως το λειτουργικό  κόστος της ΜΕΑ, που θα το επιβαρύνονται οι δημότες και θα πληρώνουν κάθε χρόνο ποσότητες που δεν θα παράγουν.  Αν η μονάδα επιβαρύνεται με 30.000 τόνους επιπλέον και ο τόνος πάει 50-100 ευρώ, θα πληρώνουν επιπλέον 1,5-3 εκ ευρώ στον εργολάβο.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΣΤΙΣ  16/12/2020

ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Θέμα 5ο Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του έργου με τίτλο «ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (Μ.Ε.Α.) ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ (Χ.Υ.Τ.Υ.) ΛΑΜΙΑΣ» (Ο.Ε.Δ.Α.) ΣΤΗ ΘΕΣΗ “ΝΕΥΡΟΠΟΛΗ” ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Εισηγητής Δήμαρχος


Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη