Νίκος Πάπουτσας: Ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών καθαριότητας Δήμου Λαμιέων


Η τοποθέτησή του δημοτικού συμβούλου Νίκου Πάπουτσα στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο για τον προϋπολογισμό του έτους 2021 και για τις  υπηρεσίες  ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου  

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ

‘Ήδη έχουν περάσει περί τους 14 μήνες από τότε που η παράταξή μας  ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ  αποφάσισε δημοκρατικά να συνεργασθεί με την νέα Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Ε. Καραΐσκο . Προϋπόθεση και αναγκαίος όρος για την συνεργασία αυτή  ήταν,  η κοινή προγραμματική μας συμφωνία σε βασικούς άξονες πολιτικής , όπως,  η διαφάνεια , η ουσιαστική συμμετοχή των δημοτών στη λήψη των αποφάσεων, η ορθή και δίκαιη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, η προστασία του περιβάλλοντος, η διαχείριση των απορριμμάτων,  η αλληλεγγύη, ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών του Δήμου, η στελέχωση με μόνιμους υπαλλήλους των υπηρεσιών του, η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και του «Δημαρχοκεντρικού» μοντέλου.

Καθ’ όλη την διάρκεια της έως τώρα συνεργασίας μας , η δημοτική μας παράταξη , άπλωσε χείρα βοηθείας στην νέα Δημοτική Αρχή , έτσι ώστε να βρει τα βήματά της και να υλοποιήσει όλα όσα είχαμε συμφωνήσει, πηγαίνοντας μερικές φορές,  ακόμη και κόντρα στις εκπεφρασμένες θέσεις μας,  με μοναδικό γνώμονα και σκοπό το καλό της πόλης .

Δυστυχώς όμως σήμερα και παρά τις κόκκινες γραμμές που είχαμε θέσει και  ο Δήμαρχος προσωπικά είχε δεσμευθεί ότι θα τηρήσει, η δημοτική αρχή εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την νομική δυνατότητα που τις δίνουν τα άθλια και αντιδημοκρατικά νομοθετήματα ης ΝΔ και  του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου , επιχειρεί να παραδώσει τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου μας, βορά στα εργολαβικά συμφέροντα .

Συγκεκριμένα στον υπό ψήφιση προϋπολογισμό του έτους  2021,  έχει προβλεφθεί δαπάνη 500.000€ για υπηρεσίες καθαριότητας από ιδιώτη-εργολάβο και μάλιστα με απόφαση ΜΟΝΟΝ της οικονομικής επιτροπής και όχι το νόμιμου κυρίαρχου οργάνου του Δήμου, δηλαδή του Δημοτικού Συμβουλίου . Επίσης έχει προβλεφθεί και δαπάνη 600.000€ για την αποκομιδή των απορριμμάτων από τον ΦΟΣΔΑ, ο οποίος με την σειρά του θα συμβληθεί με εργολάβο. Επομένως συνολική προ υπολογιζόμενη  δαπάνη για την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους εργολάβους 1.100.000€ δηλ. αυξημένη κατά 350.000€ από την προηγούμενη χρονιά με οικονομικό κόστος που θα επιβαρυνθεί ο δημότης.

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής,  είναι ΑΝΤΙΘΕΤΗ στις ΑΡΧΕΣ μας ως προοδευτικής παράταξης και πλήττει ευθέως τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ του Δήμου μας, γεγονός που τόσο ο επικεφαλής της παράταξής μας Παναγιώτης Στασινός όσο και όλα τα μέλη της , εκλεγμένα  και μη , έχουν καταδικάσει στο πρόσφατο παρελθόν, κατά την περίοδο της Δημαρχίας Νίκου Σταυρογιάννη.

Όμως η ως άνω απόφαση , πλήττει στο πυρήνα της και  την συνεργασία μας με την Δημοτική Αρχή, αφού δεν είναι δυνατόν ως προοδευτική παράταξη, να  επιτρέψουμε να μετατραπεί Δήμος  μας σε ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ .

Η Δημοτική Αρχή υποχρεούται να προσλάβει μόνιμο προσωπικό είτε με συμβάσεις αορίστου χρόνου είτε με συμβάσεις  ορισμένου χρόνου και να καλύψει τις υπολειπόμενες θέσεις στην Υπηρεσία καθαριότητας ή σε οποιαδήποτε άλλη Υπηρεσία.

Μόνον έτσι θα διατηρηθεί ο Δημόσιος χαρακτήρας των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Δήμου Λαμίας προς όφελος των δημοτών μας  .

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη