ΕΒΕΘ: Έλεγχος των επιχειρήσεων κατά τη διακίνηση αγαθών μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

intime

Το Επιμελητήριο απέστειλε επιστολή για το θέμα στους Υπουργούς οικονομικών, ανάπτυξης και στον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή

Με επιστολή που απευθύνεται στον υπουργό οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στον υπουργό ανάπτυξης και επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και στον, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, το ΕΒΕΘ προτείνει μια δέσμη προτάσεων για να καταστεί εφικτός ο έλεγχος κατά τη διακίνηση αγαθών μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προς όφελος του υγιούς ανταγωνισμού των επιχειρήσεων, των καταναλωτών και της εθνικής οικονομίας,

Όπως σημείωνει "Δεδομένου λοιπόν ότι οι πωλήσεις που πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά καλύπτουν πλέον ένα σημαντικό κομμάτι του συνόλου των πωλήσεων αυτού του είδους των προϊόντων, θεωρούμε αναγκαία τη θέσπιση κανόνων που θα επιβάλλουν τον έλεγχο εκ μέρους της Πολιτείας των εν λόγω ιστοσελίδων και σελίδων στα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να εξακριβώνεται εάν αυτές ανήκουν σε επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα, διαθέτοντας όλες τις άδειες που προβλέπονται για τη διακίνηση διαρκών καταναλωτικών αγαθών και τροφίμων".

Παράλληλα, "θα πρέπει να ελέγχονται και όσοι πραγματοποιούν παραδόσεις δίχως τα προσήκοντα παραστατικά, καθιστάμενοι συνυπεύθυνοι αστικά και ποινικά για τυχόν παραβάσεις της νομοθεσίας, κάτι που ούτως ή άλλως ισχύει για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και μπορεί επομένως να επεκταθεί και σε άλλες παραβάσεις όπως π.χ. της υγειονομικής νομοθεσίας".

Μεταξύ άλλων, το ΕΒΕΘ σημειώνει επίσης, ότι είναι απαραίτητη η υποχρεωτική γνωστοποίηση στο Γ.Ε.ΜΗ της ηλεκτρονικής διεύθυνσης της επιχείρησης που ασκεί ηλεκτρονικό εμπόριο.

 via Ειδήσεις https://ift.tt/3qxP0vn
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.