Βατόπουλος: Καλό είναι να κρατήσουμε τις μάσκες και τις αποστάσεις τα Χριστούγεννα

INTIME

«Το πρόβλημα δεν είναι τι θα πει η πολιτεία, το ζήτημα είναι πως θα προφυλάξουμε τους εαυτούς μας» δήλωσε σχολιάζοντας την απόφαση σχετικά με το όριο των 9 ατόμων στα φετινά χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν» ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Τι είπε ότι πρέπει να κάνουμε τα Χριστούγεννα ώστε να είμαστε όσο περισσότερο ασφαλείς γίνεται. 

Για Χριστούγεννα με λίγα άτομα και τήρηση των μέτρων για την προστασία έναντι του κορονοϊού συνεχίζουν να προειδοποιούν οι ειδικοί. Την ίδια εκτίμηση συμμερίζεται και ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μάσκες και αποστάσεις και τα Χριστούγεννα

«Τα πράγματα πάνε καλύτερα απ΄ό,τι φαίνεται από τα νούμερα, ενώ υπάρχει και το εμβόλιο στην άκρη του δρόμου, παρόλα αυτά για να μην την πάθουμε όπως το καλοκαίρι χρήσιμο είναι να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην έχουμε πολλές επαφές για το επόμενο διάστημα παρότι είναι Χριστούγεννα και όλοι θα θέλαμε να γιορτάσουμε ρεβεγιόν. Καλό είναι να κρατήσουμε τις μάσκες, τις αποστάσεις και την πολιτική που είχαμε μέχρι τώρα ώστε να ξεπεράσουμε αυτό το δύσκολο διάστημα», υπογράμμισε σήμερα στο Μega ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Το πρόβλημα δεν είναι τι θα πει η πολιτεία, το ζήτημα είναι πως θα προφυλάξουμε τους εαυτούς μας»

Και συνέχισε: «Το πρόβλημα δεν είναι τι θα πει η πολιτεία, το ζήτημα είναι πως θα προφυλάξουμε τους εαυτούς μας» δήλωσε σχολιάζοντας την απόφαση σχετικά με το όριο των 9 ατόμων στα φετινά χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν. Όπως τόνισε κάνοντας λόγο για φόβους υπερμετάδοσης:

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο ιός μεταδίδεται με την αναπνοή, συνεπώς αν μαζευτεί πολύς κόσμος σε ένα σπίτι που θα είναι και κλειστά λόγω του καιρού είναι και πολύ εύκολο κάποιος αν είναι φορέας του ιού να κολλήσει όλον τον κόσμο». Εξήγησε ότι δεν άνοιξαν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό για να μην υπάρξουν φαινόμενα υπερμετάδοσης. «Η λογική είναι να μαζευτούμε με ανθρώπους που ήδη συγχρωτιζόμαστε μαζί τους».via Ειδήσεις https://ift.tt/3a6TTpc
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.