Επιστροφή χρημάτων για να κάνουν Χριστούγεννα ζητούν εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Αγωνιούν για το μέλλον τους οι εργαζόμενοι της πολύπαθης ΛΑΡΚΟ, μετά από τη δικαστική απόφαση υπαγωγής σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης λόγω της κακοδιαχείρισης εδώ και δεκαπέντε χρόνια, η οποία την οδήγησε στην υπερχρέωση και την απαξίωση.

Σε τηλεδιάσκεψη που είχαν με την ειδική διαχείριση τα σωματεία προχθές έθεσαν τα αιτήματά τους διεκδικώντας την επιστροφή του ενός εκατομμυρίου. «Αφού πήραν και τα χρήματα από την πολιτεία είναι υποχρεωμένοι να τα δώσουν και να μην σφυρίζουν αδιάφορα, ότι δεν έχουν χρήματα και δεν θα μπορούν να βγάλουν το πρόγραμμά τους» τονίζει το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ με έδρα τη Λάρυμνα.

Και ζητά να επιστραφούν τα χρήματα αναλογικά όπως κόπηκαν από κάθε εργαζόμενο, που δεν θα πάρει δώρο. «Να βάλουν τα χρήματα για να κάνουμε και εμείς Χριστούγεννα» σημειώνουν και περιμένουν απαντήσεις.

«Αν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου δεν πάρουμε τα χρήματά μας, αυτά που αδίκως μας έκοψαν, τότε μέσα από τις γενικές συνελεύσεις θα πάρουμε δυνατές αποφάσεις. Για εμάς ούτως ή αλλιώς έχουν νομοθετήσει. Έτσι για να μας εξοντώσουν» υπογραμμίζουν για να προσθέσουν ότι δεν θα αφήσουν κανένα να διαχειριστεί την εξόντωσή τους.

Το άλλο ζήτημα που έθεσαν οι εργαζόμενοι είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τους συνάδελφους τους στη μηχανολογική συντήρηση καλώντας τη διοίκηση να βάλει τέλος στις ασάφειες και να τους ενημερώσει τι θα γίνει μετά τις 31 του μήνα.

Το Σωματείο καταγγέλλει πως το μόνο που νοιάζει την τωρινή διαχείριση της εταιρείας είναι να την πουλήσει με δύο διαγωνισμούς στους οποίους υπάρχουν ασάφειες, χωρίς να δίνει κανένας λόγο.

Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν για ακόμα μια φορά ότι αν γίνει απόλυση θα τους βρουν μπροστά, καθώς όπως σημειώνουν δεν υπάρχουν διαχωρισμοί ανάμεσα σε μόνιμους υπαλλήλους και εργολαβικό προσωπικό. «Όλοι είμαστε εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ που κάθε μέρα αγωνιούμε για το μέλλον μας».

www.efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη