Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης: Γεμάτες όλες οι ΜΕΘ στο Νοσοκομείο, δεκάδες θάνατοι τον τελευταίο μήνα

Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης: Γεμάτες όλες οι ΜΕΘ στο Νοσοκομείο, δεκάδες θάνατοι τον τελευταίο μήνα

Την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Ξάνθης επισημάνει ο Ιατρικός Σύλλογος της περιοχής, τονίζοντας ότι λειτουργεί πέραν των δυνατοτήτων του.

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται περίπου 90 ασθενείς με Covid-19 στο Νοσοκομείο, οι 7 κλίνες της ΜΕΘ είναι κατειλημμένες από ασθενείς ηλικίας 45 έως 65 ετών και καταγράφονται δεκάδες θάνατοι μόνο τον τελευταίο μήνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης:

Ο Ι.Σ. Ξάνθης επιτελώντας τον θεσμικό του ρόλο σε αυτή την δύσκολη περίοδο που περνάμε, ενημερώνει τους πολίτες ότι η διασπορά του ιού στην κοινότητα είναι μεγάλη, ο ιός είναι παντού σε κάθε μας δραστηριότητα, η κατάσταση είναι δύσκολη. Νοσηλεύονται περίπου 90 ασθενείς Covid. Οι 7 κλίνες της ΜΕΘ είναι κατειλημμένες από ασθενείς ηλικίας 45 έως 65 ετών, έχουμε δεκάδες θανάτους τον τελευταίο μήνα.

Το Νοσοκομείο λειτουργεί πέραν των δυνατοτήτων του. Το υγειονομικό προσωπικό δοκιμάζεται. Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα. Στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας οι ιατροί της πόλης επωμίστηκαν ένα μέρος της διαχείρισης και στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα. Πολλοί από αυτούς νόσησαν. Κάποιοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να συνδράμουν τους Νοσοκομειακούς συναδέλφους τους. Οι εργαστηριακοί ιατροί συνέβαλαν κινδυνεύοντας να νοσήσουν στην διερεύνηση των περιστατικών.

Καλούμε όλους τους πολίτες, τους επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις, κάθε έναν που έρχεται σε επαφή με το κοινό, να υποβάλλονται συχνά σε προληπτικά τεστ. Θα υπάρξει μεγάλος αριθμός τεστ τα οποία θα γίνονται δωρεάν με την συνδρομή του Δήμου και του ΕΟΔΥ. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ελέγξουμε την διασπορά. Προσοχή να μην χαλαρώσουν οι πολίτες, πρέπει να είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα για να αποφύγουμε νέα κύματα Η ελπίδα να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να ανακάμψει η οικονομία, είναι τα εμβόλια. Το όφελος όσων εμβολιαστούν θα είναι να αποκτήσουν προστασία-αντισώματα έναντι του ιού, χωρίς να διακινδυνεύσουν τις σοβαρές συνέπειες της ασθένειας.

Προτρέπουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν. Ο μαζικός εμβολιασμός θα είναι μεγάλο εγχείρημα, θα πάρει χρόνο. Ο Σύλλογος θα βοηθήσει σε αυτό. Ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης θα συνεχίσει να είναι παρών και να γνωμοδοτεί στη διαχείριση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης.via Ειδήσεις https://ift.tt/3a6tW9h
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.