Γκάφα ολκής από Υφυπουργό του Βελγίου: Αποκάλυψε τις τιμές των εμβολίων της Ε.Ε. - Πόσο κοστίζουν

PEXELS

Οι τιμές των εμβολίων της ΕΕ έγιναν τελικά γνωστές για μικρό χρονικό διάστημα μετά από ακούσιο λάθος της Υφυπουργού Προϋπολογισμού του Βελγίου, Εύα Ντε Μπλέικερ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει μυστικές τις τιμές με τις οποίες αγόρασε κάθε δόση των υποψήφιων εμβολίων κατά του κορονοϊού, κάνοντας λόγο για εμπορικές συμφωνίες εμπιστευτικότητας. Ωστόσο, ένα ακούσιο λάθος της Υφυπουργού Προϋπολογισμού του Βελγίου, Εύα Ντε Μπλέικερ αποκάλυψε το μυστικό.

Η κ. Ντε Μπλέικερ, δημοσίευσε την Πέμπτη στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter ένα πίνακα με την τιμή κάθε εμβολίου που αγοράζεται από την ΕΕ και το ποσό που θα δαπανήσει συνολικά το Βέλγιο για τα εμβόλια, σύμφωνα με τον βελγικό ειδησεογραφικό ιστότοπο HLN. Το τιτίβισμα έχει διαγραφεί από τότε, αλλά o ιστότοπος δημοσίευσε το screenshot.

Ομάδες της κοινωνίας των πολιτών, βουλευτές του ΕΚ και υποστηρικτές της υγείας ζητούν εδώ και μήνες από την Επιτροπή να αποκαλύψει πόσα πληρώνει η ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι οι συμφωνίες που αφορούν τα χρήματα των φορολογουμένων θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη διαφάνεια.

Η Επιτροπή υπέγραψε συμφωνίες με έξι παραγωγούς και ολοκλήρωσε διερευνητικές συνομιλίες με έναν έβδομο την Πέμπτη. Οι χώρες θα κάνουν τις παραγγελίες τους ξεχωριστά για κάθε εμβόλιο.

Οι τιμές ανά δόση των 6 εμβολίων της E.E.



via Ειδήσεις https://ift.tt/37vOmXS
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη