«Πουθενά» ο Τραμπ για το εμβόλιο, δημόσια θα το κάνει ο Τζο Μπάιντεν

eurokinissi

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα εμβολιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα κατά του κορονοϊού, ενώ ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έχει προγραμματίσει τον εμβολιασμό του για αύριο, Παρασκευή 18/12. Όσο για τον Ντόναλντ Τραμπ, «ούτε φωνή, ούτε ακρόαση» σχετικά με πιθανή ημερομηνία εμβολιασμού.

Ο Ρεπουμπλικάνος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς θα εμβολιαστεί κατά του νέου κορονοϊού «δημόσια» αύριο Παρασκευή, θα του χορηγηθεί η πρώτη δόση του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος χθες Τετάρτη.

Ο Πενς και η σύζυγός του Κάρεν θα εμβολιαστούν για να «ενισχύσουν την εμπιστοσύνη» των Αμερικανών στην εκστρατεία ανοσοποίησης που άρχισε αυτή την εβδομάδα, ανέφερε η αμερικανική προεδρία σε σύντομη ανακοίνωσή της.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 νωρίτερα φέτος, δεν έχει διευκρινίσει πότε ακριβώς θα το κάνει.

«Ο πρόεδρος είναι έτοιμος να εμβολιαστεί και θα το κάνει όταν η ομάδα των γιατρών του κρίνει πως είναι κατάλληλο», ανέφερε η εκπρόσωπος της προεδρίας Κέιλι Μακενάνι. «Όμως η προτεραιότητά του είναι οι εργαζόμενοι των υγειονομικών υπηρεσιών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή».

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως θα εμβολιαστεί την επόμενη εβδομάδα, επίσης δημόσια, όπως και ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Οι ΗΠΑ ενέκριναν την Παρασκευή το πράσινο φως για την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης σε όλη τη χώρα που ξεκίνησε τη Δευτέρα.

Ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) αναμένεται εξάλλου να δώσει μέσα στην εβδομάδα άδεια για την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου της Moderna.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



via Ειδήσεις https://ift.tt/3ahFHtA
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη