Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κατερίνη

grtimes

Nα τεθούν όλες οι δημοτικές ενότητες στην Κατερίνη σε κατάσταση θεομηνίας και έκτακτης ανάγκης ζήτησε με αίτημά του ο Δήμος στην Πολιτική Προστασία. Αιτία, οι πολύ έντονες βροχοπτώσεις και τα προβλήματα που δημιούργησαν.

Ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, μιλώντας στο GRTimes.gr, δηλώνει ότι μπορεί στην Κατερίνη να υποχώρησε ο κίνδυνος, ωστόσο η πόλη θωρακίζεται για τα νέα έντονα φαινόμενα που αναμένονται την Τετάρτη (09.12.12020), όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Η θεομηνία που έπληξε την Πιερία από το βράδυ της Κυριακής (06.12.2020) με τις έντονες βροχοπτώσεις και τους πολύ ισχυρούς ανέμους που έπνεαν από το Θερμαϊκό κόλπο, είχε σαν αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα στο παραλιακό οδικό δίκτυο της Κατερίνης. Τα κύματα, διάβρωσαν την ακτή και η θάλασσα μπήκε στη στεριά.

«Κάναμε αίτημα για να μπούμε σε κατάσταση θεομηνίας και έκτακτης ανάγκης, καθώς ο νομός είχε παντού προβλήματα. Είχαμε πρόβλημα στο Σβορώνο Πιερίας. Ένα ρέμα που υπό κανονικές συνθήκες έρεε αμελητέας ποσότητας νερό, παραφούσκωσε! Ευτυχώς δεν υπήρξαν μεγάλες καταστροφές, πέρα από πλημμύρες στα γύρω χωράφια και σε κάποιες αυλές σπιτιών. Επίσης είχαμε πρόβλημα με τα φράγματα της Εξοχής και του Τριλόφου. Φοβηθήκαμε για τον ποταμό Πέλεκα, αλλά ξεπεράσαμε τον κίνδυνο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κατερίνης.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2LhNNbl
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη