ΛΑΡΚΟ: Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι μέσα στις γιορτές


Γενική συνέλευση πραγματοποίησε την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ με έδρα την Λάρυμνα. Σε επιστολή τους προς το υπουργείο Οικονομικών και τους βουλευτές της ΝΔ οι εργαζόμενοι ζητάνε:
  • Nα τους καταβληθεί εδώ και τώρα έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων στο ύψος του μισθού. 
  • Η  κυβέρνηση να κρατήσει τις δεσμεύσεις που έχει κάνει δημόσια. Να τους κοινοποιήσει τι έχει σχεδιάσει για τους εργαζόμενους. 
  • Οι εργαζόμενοι καλούν την κυβέρνηση έστω και τώρα να τα πάρει όλα πίσω. Καλούν την κυβέρνηση να καταβάλει τώρα επίδομα για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και πριν μπει το νέο έτος, να τους κοινοποιήσει το τι έχει σχεδιάσει για τους εργαζόμενους.
Η επιστολή καταλήγει ως εξής:

"Σε αυτήν την βάση και με αυτά τα αιτήματα μπροστά, εάν μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου δεν έχουμε πάρει τις ανάλογες θετικές απαντήσεις, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην απαράδεκτη στάση της Κυβέρνησης και των Βουλευτών της, οι οποίοι θα κάτσουν στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, θα πραγματοποιήσουμε:

Δυο 4ωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια μέσα στις γιορτές. Έτσι και αλλιώς σε άδειο τραπέζι δεν έχουμε να κάνουμε κάτι στο σπίτι.
Παράλληλα,  εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ να προκηρύξει μέχρι και δυο 24ωρες απεργίες και νέα ΓΣ σε περίπτωση νέων αντεργατικών εξελίξεων. Η μια 24ωρη θα αξιοποιηθεί τον Γενάρη με κατεύθυνση συγκέντρωσης  στη Λαμία."

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη