Βρούτσης: «Με συνέπεια και σεβασμό καταβάλουμε από σήμερα το βράδυ το δώρο Χριστουγέννων»

Βρούτσης: «Με συνέπεια και σεβασμό καταβάλουμε από σήμερα το βράδυ το δώρο Χριστουγέννων»

Από σήμερα το απόγευμα ξεκινάει η καταβολή στους λογαριασμούς των 66.071 δικαιούχων το επίδομα εορτών Χριστουγέννων 2020 ύψους 6.165.235,51 ευρώ αλλά και ο μήνας Νοέμβριος.

Ειδικότερα μαζί με το δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθούν σε όλους τους εργαζόμενους ενταγμένους στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για το μήνα Νοέμβριο, τα ποσά ύψους 5.818.529,8 ευρώ που αντιστοιχούν σε 27.466 δικαιούχους.

Επίσης θα πληρωθούν εμβόλιμα από σήμερα το βράδυ και 743 δικαιούχοι του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για το μήνα Οκτώβριο με ποσό που φτάνει τις 190.438,87 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι το Υπουργείο Εργασίας με έκτακτη διάταξη που ενσωματώθηκε σε νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας έθεσε ως ανώτατο όριο επιδότησης μισθού μέσα στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ τα 6.500 ευρώ. Συνεπώς, όλες οι σημερινές πληρωμές θα πραγματοποιηθούν με πλαφόν το παραπάνω ποσό.

Έτσι ο ονομαστικός μισθός που λαμβάνεται υπόψιν για τον υπολογισμό της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας δεν μπορεί να υπερβαίνει το ανώτατο όριο ασφαλίστέων αποδοχών (σ.σ. 6500 ευρώ μικτά/μήνα). Υπερβάλλοντα ποσά που θα καταβληθούν από την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος και εφεξής αναζητούνται με τη διαδικασία.

Στο πλαίσιο του μηχανισμού αυτού καταβάλλεται αναλογία του επιδόματος αδείας και του επιδόματος Χριστουγέννων έτους 2020, επιδόματος Πάσχα 2021, υπολογιζόμενων επί της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας, που ανέρχεται στο 60% των μειωμένων αποδοχών των εργαζομένων.

Τα οριζόμενα στην περίπτωση αυτή ισχύουν και για το επίδομα αδείας, καθώς και για το δώρο Χριστουγέννων έτους 2020 και δώρο Πάσχα 2021.

Για το χρονικό διάστημα από 1.7.2020 ως 28.2.2021 καταβάλλεται σε ποσοστό 100% από τον Κρατικό Προϋπολογισμό το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών που αντιστοιχούν στον χρόνο που οι εργαζόμενοι δεν απασχολούνται.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που εντάσσονται στον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», δύνανται να προβαίνουν σε μείωση του χρόνου εβδομαδιαίας εργασίας μέχρι και 50% είτε για μέρος είτε για το σύνολο των εργαζομένων τους, ανάλογα με τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Η μείωση του χρόνου εβδομαδιαίας εργασίας δεν επιφέρει μετατροπή της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων που εντάσσονται στον μηχανισμό, για το χρονικό διάστημα που οι επιχειρήσεις-εργοδότες κάνουν χρήση του εν λόγω μέτρου.

Ο μηχανισμός εφαρμόζεται σε εργαζόμενους που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας.

Οι επιχειρήσεις-εργοδότες μπορούν να κάνουν χρήση των ρυθμίσεων της παρούσας για έναν ή περισσότερους μήνες εντός του χρονικού διαστήματος ισχύος του μηχανισμού για το σύνολο ή μέρος του προσωπικού τους.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3nHXSwr
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη