Κορονοϊός Ελλάδα: Οι λοιμωξιολόγοι βάζουν... φρένο στο άνοιγμα των καταστημάτων

Κορονοϊός Ελλάδα: Οι λοιμωξιολόγοι βάζουν... φρένο στο άνοιγμα των καταστημάτων

Πολλές επιφυλάξεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας εξέφρασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι σε συσκέψεις με κυβερνητικά στελέχη την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου φαίνεται ότι μετατίθεται χρονικά, χωρίς να έχει αποφασιστεί προς το παρόν το πότε θα ανοίξει και σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται πολύ πιθανό να ανοίξουν μόνο τα κομμωτήρια στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Για τις αποφάσεις, αναμένονται ανακοινώσεις από την κυβέρνηση την Παρασκευή, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοικτά.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 1677 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 119720, εκ των οποίων το 52.7% άνδρες.

5038 (4.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 33160 (27.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

578 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 172 (29.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 691 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 95 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3289 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1312 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Εισήγηση λοιμωξιολόγων να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στις 14/12

Αυτές είναι οι 9 περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα, ανησυχία για Δυτική Αττική

«Καμπανάκι» για εννιά περιοχές της χώρας λόγω αυξημένων κρουσμάτων έκρουσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μετά και από σχετική ενημέρωση για το επιδημιολογικό φορτίου που του παρείχε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ ανησυχία υπάρχει και για τη δυτική Αττική.

Σύμφωνα με τον υπουργό, μετά από πέντε εβδομάδες lockdown η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί ικανοποιητικά καθώς οι εισαγωγές είναι περίπου ίσες με τις εξαγωγές.

Όπως είπε στο «κόκκινο» βρίσκονται τις τελευταίες επτά ημέρες οι περιφερειακές ενότητες: Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ξάνθης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Φλώρινας.

Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υψηλή πληρότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενδεικτικά στη Θεσσαλονίκη είναι στο 91%, ενώ πανελλαδικά ανέρχεται στο 83%. Μάλιστα, ο μέσος όρος νοσηλείας στις ΜΕΘ είναι οι 15 ημέρες και της διασωλήνωσης οι 10 ημέρες.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία που παρείχε στον Υπουργό ο κ. Τσιόδρας, η πλειονότητα των κρουσμάτων είναι στις ηλικίες μεταξύ 40 και 64 ετών.

Στο 77% η πληρότητα στις ΜΕΘ στην Αττική, στο 91% στη Θεσσαλονίκη

Ο Υπουργός Υγείας εξήγησε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορονοϊό ότι η κατάσταση στη Δυτική Αττική είναι ανησυχητική όπως και σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του η  κατάσταση στις ΜΕΘ είναι στα όρια της ασφυξίας. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Υπουργού Βασίλη Κικίλια και η προειδοποίηση του Σωτήρη Τσιόδρα για τις περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο.

Με τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο, πραγματοποιήθηκε  η σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό. Σημειώνεται ότι και σήμερα ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων είναι στα ύψη. Οι νεκροί έφτασαν τους 95 και οι διασωληνωμένοι αγγίζουν τους 600. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ανησυχτική είναι η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα και στη Δυτική Αττική σύμφωνα με όσα τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας που πήρε πρώτος τον λόγο. Παρά τις προσπάθεις  και τις πέντε εβδομάδες lockdown, οι ΜΕΘ στην Αττική είναι γεμάτες στο 77% και στην Θεσσαλονίκη στο 91%.

Πρεζεράκος: Είμαστε η χώρα στην ΕΕ που έχει τους πιο αυστηρούς κανόνες για τα rapid tests

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα τα έχει καταφέρει καλύτερα στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού σε σύγκριση με άλλες χώρες, εξέφρασε από την πλευρά του, Γενικός Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως τόνισε, τα πράγματα έχουν αρχίσει να βελτιώνονται γιατί τα όπλα της Δημόσιας Υγείας είναι αποτελεσματικά. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά μας σε κάθε παραπληροφόρηση που υπάρχει

Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων που, όπως είπε, αποτελείται από 31 άτομα και έχει πραγματοποιήσει από την αρχή της πανδημίας 131 συνεδριάσεις, με μέση διάρκεια 3,5 με 4 ώρες.

«Θα γιορτάσουμε διαφορετικά τα Χριστούγεννα, ήδη όμως βλέπουμε φως στο τούνελ» επισήμανε, αναφερόμενος στα εμβόλια κατά του κορονοϊού.
Για τα τεστ καρά του κορονοϊού, σημείωσε ότι όσο περισσότερα γίνονται τόσο το καλύτερο, σχολιάζοντας ότι «είμαστε η χώρα στην ΕΕ που έχει τους πιο αυστηρούς κανόνες για τα rapid tests».



via Ειδήσεις https://ift.tt/39VaGf1
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη