Τα νέα δεδομένα στα διόδια: Πρώτα πληρωμή και επιστροφή με την έξοδο η χρέωση με το χιλιόμετρο

photo: Eurokinissi

Μέσω πίστωσης του λογαριασμού θα γίνεται η αναλογική χρέωση ανάλογα τα χιλιόμετρα στα διόδια της Ολυμπίας Οδού από την Πρωτοχρονιά

Το εξοπλισμένο με πομποδέκτη όχημα, θα διέρχεται από τα διόδια θα πληρώνει κανονικά όλο το αντίτιμο της ζώνης χρέωσης και εάν βγει από τον αυτοκινητόδρομο πριν από το τέλος της συγκεκριμένης ζώνης θα επιστρέφεται και θα πιστώνεται αυτόματα στον πομποδέκτη του το ποσό που αντιστοιχεί στην απόσταση που δεν διένυσε. 

Μέσω του «Υβριδικού Συστήματος Χιλιομετρικής Χρέωσης» Hybrid ETC, που θα ισχύει για όλους τους τύπους οχημάτων πλην των δικύκλων, η Ολυμπία Οδός γίνεται ο πρώτος αυτοκινητόδρομος στη χώρα μας που εφαρμόζει χιλιομετρική χρέωση και στους επαγγελματίες οδηγούς στα διόδια.

Από την αρχή του 2021, οι χρεώσεις των μετακινήσεων μέσω των διοδίων της Ολυμπίας Οδού θα γίνουν αναλογικότερες, καθώς θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η χρέωση με το χιλιόμετρο. Από τον περασμένο Νοέμβριο έχει τεθεί σε εφαρμογή η δυνατότητα οι οδηγοί να χρησιμοποιούν τον ίδιο πομποδέκτη στο σύνολο των αυτοκινητοδρόμων της χώρας ανεξαρτήτως παραχωρησιούχου.

Οι οδηγοί με τη χρήση του πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS (O-pass), θα χρεώνονται για την πραγματική απόσταση που θα διανύει το όχημά τους εντός της Ολυμπίας Οδού και όχι όπως ισχύει σήμερα. Έτσι, σύμφωνα με την εταιρεία, η χρέωση στα διόδια του αυτοκινητοδρόμου θα είναι έως και 76% χαμηλότερη κατά περίπτωση.

Ολυμπία Οδός: Οι μειώσεις στις τιμές διοδίων

Μειώσεις 0,10 ευρώ και 0,20 ευρώ θα απολαμβάνουν οι οδηγοί στην Ολυμπία Οδό από τα μεσάνυχτα της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς προς Παρασκευή 1/1/2021. Οι τιμές υπολογίζονται βάσει του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2020 και αφορούν σε όλους τους σταθμούς διοδίων και σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων κατά περίπτωση.

Διόδια, Ολύμπια Οδός

Στους μετωπικούς σταθμούς Ελαιώνα και Ρίου η μείωση αφορά όλες τις κατηγορίες οχημάτων. Με τις νέες τιμές το ταξίδι Αθήνα – Πάτρα για ένα ΙΧ επιβατικό διαμορφώνεται στα 11,50€ (από 11,80€), ενώ στις κατηγορίες 3 και 4 η μείωση για το ίδιο ταξίδι είναι 0,50€ και 0,60€ αντίστοιχα.

Οι μειώσεις στις τιμές διοδίων του αυτοκινητοδρόμου Μορέας

Μειώνονται τα κόμιστρα και στον αυτοκινητόδρομο Μορέας. Οι μειώσεις θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου 2020 προς Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2020. Οι χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου αναπροσαρμόζονται τιμαριθμικά για το έτος 2021.

Ελαφρώς μειωμένες κατά τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση Παραχώρησης του Έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη» θα είναι οι τιμές των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Μορέας. Ο νέος τιμοκατάλογος θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των κατόχων ηλεκτρονικών πομποδεκτών.

Διόδια, Μορέας

Οι μειώσεις στις τιμές διοδίων της Κεντρική Οδού

Μειωμένα τέλη διοδίων, από 0.05€ έως και 0.25€, θα ισχύουν στους σταθμούς διοδίων που διαχειρίζεται o «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε.» (Κεντρική Οδός), από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου 2020 προς Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021 (ώρα 00:01), λόγω της ετήσιας τιμαριθμικής προσαρμογής διοδίων τελών.

Διόδια, Κεντρική Οδός

Οι μειώσεις στη Νέα Οδό

Μειωμένα τέλη διοδίων, από 0.05€ έως και 0.25€, θα ισχύουν στους σταθμούς διοδίων που διαχειρίζεται η «Νέα Οδός Α.Ε.», από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου 2020 προς Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021 (ώρα 00:01), λόγω της ετήσιας τιμαριθμικής προσαρμογής διοδίων τελών. 

Τα νέα τέλη παρουσιάζονται αναλυτικά ανά αυτοκινητόδρομο, σταθμό διοδίων και κατηγορία οχήματος στους παρακάτω πίνακες.

Διόδια, Νέα Οδόςvia Ειδήσεις https://ift.tt/3pcgSna
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.