Αγωνία για την έκρηξη των κρουσμάτων στη Δυτική Αττική, ποιοι δήμοι βρίσκονται στο κόκκινο

Αγωνία για την έκρηξη των κρουσμάτων στη Δυτική Αττική, ποιοι δήμοι βρίσκονται στο κόκκινο

Δύσκολα τα πράγματα στην Δυτική Αττική με αρκετούς δήμους να βρίσκονται στο κόκκινο καθώς τα ενεργά κρούσματα φτάνουν ακόμα και τα 392 σε έναν μόνο δήμο.

Έκτακτη σύσκεψη έγινε την Παρασκευή στην οποία συμμετείχαν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και τοπικοί φορείς των δήμων στην ΠΕ Δυτικής Αττικής, για να αποφασιστούν τα μέτρα αντιμετώπισης.

Όπως είπε στη χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ο κ. Χαρδαλιάς, σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν η αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή.

Όπως ανέφερε, τα ενεργά κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής και τον Δήμο Αχαρνών είναι 392, με μέσο όρο ηλικίας τα 42 έτη, ενώ από την ιχνηλάτησή τους προέκυψαν 764 άτομα στενές επαφές τα οποία και βρίσκονται σε κατ' οίκον απομόνωση.

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής και των Αχαρνών για πιστή εφαρμογή των μέτρων ενώ σημείωσε την ανάγκη οι κάτοικοι των περιοχών αυτών "να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά την τήρηση των μέτρων, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά του ιού". Επιπλέον απηύθυνε έκκληση και στους επισκέπτες της περιοχής αυτής "να είναι προσεκτικοί, πλήρως αφυπνισμένοι και να τηρούν τα μέτρα με ιδιαίτερη ευλάβεια".

Συγκεκριμένα, οι δήμοι που αντιμετωπίζουν το σοβαρότερο πρόβλημα είναι του Ασπροπύργου, της Ελευσίνας, της Μάνδρας-Ειδυλλίας, των Μεγαρέων, της Φυλής και των Αχαρνών.

Πού οφείλεται η κατάσταση στη Δυτική Αττική

Για τις αιτίες της διασποράς μίλησε την Πέμπτη η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού. "Στη Δυτική Αττική έχουμε πολλούς κατοίκους που ζουν σε μικρά διαμερίσματα με κάποιο συνωστισμό. Έχουμε πολλούς εργαζόμενους, το είδος της εργασίας δεν επιτρέπει την εξ αποστάσεως εργασίας και συνωστίζονται εξ ανάγκης στο χώρο εργασίας και πιθανόν να έχουμε ομάδες ανθρώπων που χρησιμοποιούν ή χρησιμοποιούσαν πολύ τα ΜΜΜ, δηλαδή δεν έχουν τη δυνατότητα οι άνθρωποι να εφαρμόσουν τα μέτρα" είπε χαρακτηριστικά.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3a3J4ED
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη