Μπλόκο στην πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ - Γεωργιάδης: Αν γεμίσει η Ερμού τέλος και το click away

Μπλόκο στην πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ - Γεωργιάδης: Αν γεμίσει η Ερμού τέλος και το click away

Τέλος στην πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ με φυσική παρουσία, καθώς όπως τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης, η πώλησή τους θα επιτραπεί μετά το άνοιγμα της αγοράς  μόνο με τη διαδικασία της παράδοσης εκτός καταστήματος.

Δεν θα επιτρέπεται η πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ, παρά μόνο η παραγγελία και η παραλαβή τους εκτός καταστήματος.

Οσα σούπερ μάρκετ μπορούν να υποστηρίξουν τη διαδικασία του click away θα μπορούν να πουλήσουν παιχνίδια, αλλά όχι εντός του καταστήματος σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Αδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ .

Όπως εξήγησε, αυτό συμβαίνει και για να μειωθεί η κινητικότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά «αν το επιτρέπαμε αυτό, θα πήγαινε όλη η οικογένεια μαζί στο σούπερ μάρκετ για να διαλέξει το παιδί το παιχνίδι. Τώρα θα διαλέξει το παιδί το παιχνίδι, θα το παραγγείλει ο πατέρας ή η μητέρα από το τηλέφωνο ή το διαδίκτυο και θα πάει ένας να το πάρει».

«Δεν θα επιτρέψουμε πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ, θα συνεχιστεί η απαγόρευση ως έχει. Πρέπει να βοηθήσουμε τα καταστήματα παιχνιδιών που κάνουν κανονικά περί το 30% του τζίρου τους στις εορτές να δουλέψουν με την παράδοση εκτός» τόνισε ακόμα. 

Ο υπουργός υπογράμμισε πως στη διαδικασία του click away έχει το δικαίωμα να πάει στο κατάστημα για την παραλαβή εκτός μόνο ένα πρόσωπο. Ανέφερε πως θα υπάρχει ελαστικότητα μια ώρα πριν και μια ώρα μετά την παραγγελία σε ό,τι αφορά τους χρόνους, αλλά και αυστηρότητα στο να μην μπαίνει κανείς μέσα στο κατάστημα. Εξήγησε ότι αυτό είναι απαράβατο μέτρο και θα υπάρχουν πολύ αυστηρά πρόστιμα, ενώ δεν θα γίνονται ανεκτές δικαιολογίες όπως «δεν λειτουργούσε το pos εκτός καταστήματος ή δεν ήθελα να δώσω την κάρτα μου στο κατάστημα χωρίς να είμαι παρόν».

Ποια προϊόντα επανέρχονται στα σούπερ μάρκετ

Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, περιφερειακές μονάδες υπολογιστών και λογισμικού (ΚΑΔ 47.41),
Τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό (ΚΑΔ 47.42),
Εξοπλισμό ήχου και εικόνας (ΚΑΔ 47.43),
Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα (ΚΑΔ 47.51),
Χαλιά, κιλίμια και επενδύσεις δαπέδου και τοίχου (ΚΑΔ 47.53),
Ηλεκτρικές οικιακές συσκευές (ΚΑΔ 47.54),
Έπιπλα, φωτιστικά και άλλα είδη οικιακής χρήσης – εξαιρούνται ανταλλακτικά (π.χ. λαμπτήρες), σάρωθρα για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35), καθώς και
Σκούπες και βούρτσες για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37) (ΚΑΔ 47.59),
Βιβλία (ΚΑΔ 47.61),
Παιχνίδια (ΚΑΔ 47.65), μόνο με click away
Ενδύματα, με εξαίρεση τα καλσόν (ΚΑΔ 47.71.71.43) (ΚΑΔ 47.71),
Υποδήματα και δερμάτινα είδη (ΚΑΔ 47.72).



via Ειδήσεις https://ift.tt/3mdR5sV
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη