Μητέρα με βαριά λοίμωξη Covid-19 γέννησε ένα υγιές κοριτσάκι στο «Αττικόν»

Μητέρα με βαριά λοίμωξη Covid-19 γέννησε ένα υγιές κοριτσάκι στο «Αττικόν»

Ένα υγιές κοριτσάκι, με ηλικία κύησης 32 εβδομάδων και δύο ημερών, βάρους γέννησης 1.590 γραμμαρίων, από μητέρα με σοβαρή λοίμωξη Covid-19, αναπνευστική ανεπάρκεια, αιματολογικές διαταραχές και ήπια καρδιακή ανεπάρκεια, γεννήθηκε σήμερα στην Γ' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο «Αττικόν». Είναι η πρώτη περίπτωση στην Ελλάδα τοκετού μητέρας με βαριά λοίμωξη Covid-19 στο τρίτο τρίμηνο της κύησης.

Η μητέρα εισήχθη στην κλινική στις 30 εβδομάδες κύησης, διότι εμφάνισε ήπια συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος και φαινόμενα πρόωρου τοκετού. Κατά την εισαγωγή της διαπιστώθηκε ότι είχε RT-PCR θετική για τον κορονοϊό SARS-CoV-2 και μεταφέρθηκε στην κλινική Covid-19 του νοσοκομείου. Έγινε προσπάθεια αναστολής του πρόωρου τοκετού και χορήγηση κορτικοστεροειδών, όμως η κατάσταση της μητέρας επιδεινώθηκε ραγδαία μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας. Λόγω της καρδιοαναπνευστικής επιδείνωσης της μητέρας έγινε σήμερα καισαρική τομή και η κατάστασή της είναι βελτιωμένη. Αναμένεται ο εργαστηριακός έλεγχος του νεογνού.

Από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 μέχρι σήμερα έχουν γεννήσει επιτυχώς στη Γ' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, του ΕΚΠΑ στο «Αττικόν», 19 μητέρες θετικές στον κορονοϊό SARS-CoV-2, με άριστη έκβαση.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2J05s6w
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη