Μείωση ενοικίου με δηλώσεις Covid και τον Δεκέμβριο

pexels

Με δήλωση Covid από τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ θα γίνεται η μείωση ενοικίου.

Παραμένουν κλειστές οι πληττόμενες επιχειρήσεις και έτσι επεκτείνεται για έναν ακόμη μήνα το μέτρο της υποχρεωτικής μείωσης ενοικίου κατά 40%.

Μείωση για τον Δεκέμβριο δικαιούνται:

  • Οι πληττόμενες επιχειρήσεις με βάση τον διευρυμένο ΚΑΔ Απριλίου.
  • Εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε αναστολή σχετικά με το μίσθωμα που καταβάλλουν για την α' κατοικία τους ή για το ενοίκιο του παιδιού εφόσον αυτό σπουδάζει σε άλλη πόλη.
  • Ναυτικοί, των οποίων η σύμβαση είναι σε αναστολή, καθώς και για τους συζύγους τους. Σημειώνεται πως το μέτρο ισχύει για όσο χρόνο η σύμβαση ναυτολόγησης εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναστολή.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως σε μία πληττόμενη επιχείρηση η οποία καταβάλλει μηνιαίο ενοίκιο 1.000 ευρώ, η επιχείρηση θα πληρώσει 600 ευρώ ενώ ο ιδιοκτήτης του χώρου θα λάβει το 50% από τα υπόλοιπα 400 ευρώ, δηλαδή 200 ευρώ. Τα 200 ευρώ σε αυτήν την περίπτωση καταβάλονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών ώς κρατική αποζημίωση.

Το ίδιο παράδειγμα ισχύει και σε εργαζόμενο σε αναστολή, με τη μόνη διαφορά πως συμπεριλαμβάνεται και το ενοίκιο τέκνων που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις.

Η έισοδος στην εφαρμογή γίνεται στο aade.gr και τα βήματα είναι τα εξής:
ααδε
Τέλος, για την υποβολή δηλώσεων Covid στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ, εφόσον ο ιδιοκτήτης δεν έχει ενταχθεί στο παρελθόν στο μέτρο της υποχρεωτικής μείωσης ενοικίου, χρειάζεται να δηλώσει μέσα στην εφαρμογή και τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού ώπου θα γίνει η κατάθεση της κρατικής αποζημίωσης.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3n5PjeG
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη