ΗΠΑ: Αγωγές κατά του Facebook από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου

ΗΠΑ: Αγωγές κατά του Facebook από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου στις ΗΠΑ και ένας συνασπισμός γενικών εισαγγελέων από 46 Πολιτείες, την Περιφέρεια της Κολούμπια και του Γκουάμ κατέθεσαν αγωγές εναντίον του Facebook σήμερα Τετάρτη.

Με τις αγωγές, υποστηρίζουν πως το Facebook, έχει εμπλακεί σε αντιανταγωνιστικές πρακτικές.

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς, επικεφαλής του συνασπισμού, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι «κάθε προσπάθεια για να καταπνιγεί ο ανταγωνισμός, να πληγούν οι μικρότερες επιχειρήσεις, να μειωθεί η καινοτομία και η δημιουργικότητα, να μειωθεί η προστασία της ιδιωτικότητας, θα αντιμετωπίζεται δυναμικά από τα γραφεία μας».

«Για σχεδόν μια δεκαετία το Facebook χρησιμοποιεί την κυριαρχία του και τη δύναμη από το μονοπώλιό του για να συντρίψει τους μικρότερους αντιπάλους και να σβήσει τον ανταγωνισμό, όλα αυτά σε βάρος των καθημερινών χρηστών του».

Οι αγωγές έχουν να κάνουν με την απόκτηση και τον έλεγχο από το Facebook του Instagram και του WhatsApp.

Σύμφωνα με τις αγωγές, η αγορά των δύο πλατφορμών έγινε παράνομα. Τα δικαστήρια καλούνται να απαγορεύσουν στο Facebook να προχωρήσει σε περαιτέρω αγορές, ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3qDJg3j
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη