Εγκρίνεται μέχρι την Παρασκευή το εμβόλιο της Pfizer στις ΗΠΑ, αμεσα οι εμβολιασμοί

Εγκρίνεται μέχρι την Παρασκευή το εμβόλιο της Pfizer στις ΗΠΑ, αμεσα οι εμβολιασμοί

Μόλις το εμβόλιο της Pfizer λάβει την έγκριση του FDA, κάτι που σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα ενημέρωσης θα γίνει το αργότερο ως την Παρασκευή, θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη διανομή του.

Ο επικεφαλής της Operation Warp Speed, Moncef Slaoui, έχε φτιάξει ένα χρονοδιάγραμμα και σύμφωνα με αυτό με την έγκριση του εμβολίου στις 10 ή στις 11 Δεκεμβρίου, θα χρειαστούν τουλάχιστον 24 ώρες προκειμένου να γίνει η διανομή των εμβολίων στα σημεία που έχουν καθορίσει οι Πολιτείες και πιθανότατα σε 36 ώρες από την έγκριση, ενδέχεται να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Σε δηλώσεις του στην Boston Herald ο επικεφαλής της Operation Warp Speed ανέφερε: «Η πρώτη αποστολή εμβολίων θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα μετά την έγκριση του εμβολίου. Έτσι το σχεδιάσαμε. Εάν το εμβόλιο εγκριθεί στις 10 ή στις 11, το λεπτό που έχει εγκριθεί, οι αποστολές θα ξεκινήσουν. Θα χρειαστούν περίπου 24 ώρες για να φτάσουν στους διάφορους ιστότοπους ανοσοποίησης που μας έχουν πει οι αρμόδιοι στις πολιτείες να τους στείλουμε εμβόλια. Και μέσα, θα έλεγα, 36 ώρες από την έγκριση, ενδεχομένως θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η πρώτη ανοσοποίηση».

Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά από τα Αμερικάνικα ΜΜΕ το εμβόλιο της Pfizer αναμένεται να εγκριθεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή και στη συνέχεια θα πάρει σειρά αυτό της Moderna.

«Με βάση τα δεδομένα που γνωρίζω, περιμένω από το FDA να λάβει μια θετική απόφαση. Αλλά φυσικά, είναι η απόφασή τους», δήλωσε ο Slaoui.

Στα πλάνα της Operation Warp Speed ​​είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν εμβολιαστεί 20 εκατ. άνθρωποι.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3lVOALw
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη