Reuters: Τα λύματα Αττικής έδειχναν το δρόμο για το δεύτερο lockdown

INTIME

Πριν ανακοινωθεί το δεύτερο lockdown, οι χημικοί που αναλύουν τα λύματα στην Αθήνα ήταν βέβαιοι για την εξέλιξη αυτή. Το Reuters έκανε αφιέρωμα στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών το οποίο μέσα από την ανάλυση των λυμάτων ήταν και είναι σε θέση να γνωρίζει την πορεία του κορονοϊού. 

 

«Λίγο πριν καταγραφεί η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, που ανάγκασε την Ελλάδα να επιβάλλει το δεύτερο lockdown στις αρχές Νοεμβρίου, χημικοί σε ένα εργαστήριο που μελετά τα λύματα είχαν ήδη κατασταλάξει στο ότι πιθανώς να χρειάζονταν αυστηρότερα μέτρα. Τα δείγματα από τα λύματα στην ελληνική πρωτεύουσα έδειχναν την πορεία του κορονοϊού.

«Καθημερινά δείγματα από τα λύματα αναλύονται στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας ώστε να εξακριβωθεί το εύρος του ιικού φορτίου και να προβλεφθεί ο αριθμός των μολύνσεων στην κοινότητα», αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο έχει παρακολούθησε τον τρόπο επεξεργασίας των δεδεμένων.

Τα λύματα έδειξαν τον δρόμο για το δεύτερο lockdown

Το Reuters αναφέρει μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες στο πρώτο κύμα της πανδημίας, αλλά βίωσε μια ραγδαία αύξηση των νέων μολύνσεων από τον Οκτώβριο, με την κυβέρνηση να αποφασίζει
το δεύτερο lockdown.

«Πριν την ανακοίνωση το συνολικό ιικό φορτίο στα λύματα ήταν πολύ, πολύ υψηλό» τόνισε η χημική αναλυτής Αικατερίνη Γαλάνη, υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο.

Μαγιορκίνης: Tριπλάσιο το ιικό φορτιό στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με την Αττική

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το ιικό φορτιό στη Θεσσαλονίκη παραμένει τριπλάσιο σε σχέση με αυτό που παρατηρειται στην Αττική σημείωσε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό στην χώρα μας.

Στην Ελλάδα η μείωση ενεργών κρουσμάτων, είναι εμφανής, όπως και η αποσυμπίεση στο σύστημα υγεία, με εξαίρεση τις ΜΕΘ, όπου η κατάσταση παραμένει επιβαρυμένη, ανέφερε κατά την ενημέρωση, ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι η επιδημία υποχώρησε στην Αττική κατά 15 % σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ στην Θεσσαλονίκη παρατηρείται μεγαλύτερη υποχώρηση, κατά 285 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως επισήμανε το επιδημιολογικό φορτίο στην Θεσσαλονίκη είναι 3 φορές υψηλότερο από την Αττική, ενώ τόνισε ότι ιδιαιτέρως επιβαρυμένη είναι η κατάσταση σε Κοζάνη και Δυτική Αττική.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News - Ειδήσεις https://ift.tt/38r4JE5
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη