SMS στο 13033: Tι στέλνω όταν θέλω να πάω σε σούπερ μάρκετ, τράπεζα, φαρμακείο... μαζί

eurokinissi

Τρία ξεχωριστά sms στο 13033 θα πρέπει να στείλει κάποιος που θέλει, βγαίνοντας από το σπίτι, να πάει με μία έξοδο σούπερ μάρκετ, φαρμακείο και τράπεζα. Το sms πρέπει να αποστέλλεται κάθε φορά που τελειώνει ο κάθε προορισμός.

Κάθε φορά που τελειώνει μία διαδρομή προς τον προορισμό που έχει αιτηθεί ο κάθε πολίτης με αποστολή sms στο 13033 και θέλει να ακολουθήσει άλλη, θα πρέπει να στέλνει εκ νέου τον νέο κωδικό. Αυτό θα συμβαίνει κάθε φορά που ξεκινάει την μία διαδρομή του ώστε να αποφύγει το πρόστιμο των 300 ευρώ.

Εάν πολίτης θέλει να πάει πρώτα στην τράπεζα, θα πρέπει να στείλει φεύγοντας από το σπίτι 3 ΚΕΝΌ και ονοματεπώνυμο κενό και διεύθυνση κατοικίας. Αν ο επόμενος προορισμός είναι το σούπερ μάρκετ φεύγοντας από την τράπεζα θα πρέπει να στείλει 2 ΚΕΝΌ και ονοματεπώνυμο κενό και διεύθυνση κατοικίας και θα πρέπει να επαναλάβει ακριβώς την ίδια διαδικασία ότι φεύγει από το για να πάει στο περίπτερο. Δεν χρειάζεται να στείλει άλλο sms για να επιστρέψει στην κατοικία του.

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο πόσο μακριά θα είναι η διαδρομή του, αλλά θα πρέπει να είναι σε λογικά πλαίσια διότι θα είναι στην διακριτική ευχέρεια του αστυνομικού αν δικαιολογείται η απόσταση.

Η χειρόγραφη βεβαίωση που συνήθως απευθύνεται σε ηλικιωμένους που δεν μπορούν να στέλνουν εύκολα μηνύματα σύμφωνα με το forma.gov.gr πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

Όνομα/Επίθετο
Διεύθυνση Κατοικίας
Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Οι πολίτες μπορούν να μπούνε στην ιστοσελίδα, forma.gov.gr στην οποία θα βρούνε τα σχετικά έγγραφα για την δήλωση τύπου Α και Β, αλλά και τις σχετικές οδηγίες. Στο site υπάρχουν βεβαιώσεις για κυκλοφορία εργαζομένου, κυκλοφορία ανηλίκου μαθητή ή μαθήτριας, αλλά και μεμονωμένες μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες μπορούν στέλνουν από το κινητό τους, SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση. Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου



via Ειδήσεις https://ift.tt/3mqjzQf
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη