Κακοκαιρία στην Εύβοια: 'Εκλεισε η Εθνική Οδός Χαλκίδας Αιδηψού, υπερχείλισε ο ποταμός Κηρέας (vid)

tvstar

Κακοκαιρία: Ιδιαίτερα ισχυρές ήταν οι βροχοπτώσεις στη Εύβοια, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ειδικότερα στο Μαντούδι και το Προκόπι. Πριν από λίγο αποφασίστηκε να κλείσει η Εθνική Οδός Χαλκίδας Αιδηψού λόγω , λόγω υπερχείλισης του Κηρέα. 

Επί ποδός βρίσκονται η Πολιτική Πρστασία, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, ώστε να αποτραπούν φαινόμενα όπως αυτά του περασμένου Αυγούστου, ενώ ο κίνδυνος να φουσκώσουν και πάλι τα ρέματα και οι χείμαρροι ανάγκασαν το σύνολο δυνάμεων να κοιμηθούν κυριολεκτικά δίπλα στα ποτάμια.

Μετά τα μεσάνυχτα η βροχή ήταν ραγδαία, στη συνέχεια υπήρξε μία μικρή ύφεση, αλλά τα καιρικά φαινόμενα εντάθηκαν και πάλι μετά τις 3 τα ξημερώματα και συνεχίστηκαν έως τις 6 το πρωί.  Είναι χαρακτηριστικό ότι τη νύχτα αλλά και αυτή την ώρα τμηματικά σε διάφορα κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου σε Μαντούδι, Προκόπι και Βασιλικού απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των ΙΧ προληπτικά και διεξαγόταν από άλλα
ασφαλή σημεία του οδικού δικτύου.

Σε ετοιμότητα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

Δυνάμεις της πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας και της αστυνομίας παρακολουθούν την εξέλιξη των γεγονότων κυρίως σε περιοχές που έχουν τραυματιστεί από την κακοκαιρία του περασμένου καλοκαιριού, ενώ τα καιρικά φαινόμενα δείχνουν να βρίσκονται σε ύφεση στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, πριν από λίγο αποφασίστηκε να κλείσει η Εθνική Οδός Χαλκίδας Αιδηψού στην 51χλμ θέση μεταξύ Προκοπίου Μαντουδίου, λόγω υπερχείλισης του Κηρέα.

Οι αρχές φοβούνται για περαιτέρω προβλήματα καθώς η βροχόπτωση θα συνεχιστεί.

Ο Κηρέας είναι το ποτάμι που το 2018 στο φαινόμενο Ζορμπά είχε υπερχειλίσει και είχε προκαλέσει το θάνατο σε δύο ανθρώπους και εκτεταμένες ζημιές σε όλη την περιοχή. Όλος ο δήμος Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας έχει υποστεί κατολισθήσεις στους δρόμους του.

Προβλήματα σε άλλες περιοχές του νησιού δεν έχουν μέχρι στιγμής σημειωθεί.via Ειδήσεις https://ift.tt/3nkAkNW
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.