Λαμία - ΑΕΚ 0-1

H AEK με την γκολάρα του Ανσαριφάρντ έφυγε νικήτρια από τη Λαμία με 1-0, παρουσιάζοντας την «ίδια... συνταγή νίκης» που είχε και στο προηγούμενο ματς με τον Παναιτωλικό. Με 10 η Ένωση από το 52' λόγω αποβολής του Ινσούα. 

Νίκες για να τονώσει την ψυχολογία της θέλει τη δεδομένη στιγμή η ΑΕΚ και μετά το 1-0 επί του Παναιτωλικού, η Ένωση πέρασε με το ίδιο σκορ από τη Λαμία χάρη στο εξαιρετικό τελείωμα του Ανσαριφάρντ στο 9'. Παρά το γεγονός ότι οι κιτρινόμαυροι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 53' λόγω της αποβολής του Ινσούα, οι παίκτες του Χιμένεθ αμύνθηκαν ξανά σωστά, δεν έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να απειλήσουν σε όλο το δεύτερο μέρος και έφυγαν με το διπλό από την έδρα της ουραγού της κατηγορίας.

Έτσι ξεκίνησαν Γρηγορίου και Χιμένεθ

Με τετράδα στην άμυνα παρέταξε τη Λαμία ο Μιχάλης Γρηγορίου, με τους Σκόνδρα, Βλάχο στα άκρα, τους Αντέτζο και Τζανετόπουλο στο κέντρο και τον Επασί στην εστία. Μπεχαράνο, Βασιλακάκης και Μπιάρνασον ήταν η τριάδα στη μεσαία γραμμή, με τους Ρόμανιτς και Προβυδάκη στα άκρα και τον Καραμάνο στην κορυφή. Ο Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ άφησε για δεύτερο σερί ματς τον Λιβάια στον πάγκο, με τον Αλμπάνη να ξεκινάει στο ένα άκρο της επίθεσης, τον Τάνκοβιτς στο άλλο και στην κορυφή τον Ανσαριφάρντ αντί του Ολιβέιρα. Ο Αθανασιάδης διατηρήθηκε κάτω από την εστία, τετράδα στην άμυνα ήταν οι Ινσούα, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου και Μπακάκης, και στη μεσαία γραμμή οι Σιμόες και Σάκχοφ με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους.

Ανσαριφάρντ ο... εκτελεστής!

Η ΑΕΚ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν κυρίαρχη, παίρνοντας την κατοχή της μπάλας και  βγαζοντας φάσεις. Πριν συμπληρωθεί μάλιστα το δεκάλεπτο η Ένωση άνοιξε το σκορ όταν ο Αλμπάνης τροφοδότησε τον Τάνκοβιτς, αυτός έβαλε την προβολή, η μπάλα έφτασε στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος με ένα εξαιρετικό πλασέ με φάλτσο έστειλε την μπάλα στη γωνία του Επασί για το 0-1. 

Ο Τάνκοβιτς είχε μπει με κέφια στο ματς και πήγε να δημιουργήσει και δεύτερο γκολ στο 18' όταν «τσίμπησε» ιδανικά την μπάλα βγάζοντας τον Μπακάκη τετ-α-τετ αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να πλασάρει τον Επασί. Τρία λεπτά αργότερα ο Ανσαριφάρντ άγγιξε το δεύτερο γκολ, όταν ο Ινσούα έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ιρανός είδε την μπάλα μετά την κεφαλιά του να σταματάει στο κάθετο, ενώ ένα λεπτό πιο μετά το σουτ του Τάνκοβιτς πέρασε άουτ.

Οι κιτρινόμαυροι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο από εκείνο το σημείο και μετά λάθη και έλλειψη συγκέντρωσης έδωσαν τη δυνατότητα στη Λαμία να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βγάλει εύκολα την μπάλα από την άμυνα και να κάνει παιχνίδι όπως στα πρώτα 25 λεπτά, με τους Σιμόες και Σάκχοφ να αντιμετωπίζουν προβλήματα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά η Λαμία δεν κατάφερε να δημιουργήσει απειλητικές στιγμές για τον Αθανασιάδη πέρα από τη φάση του 39'. Ο εργατικός Μπιάρνασον έκλεψε από τον Σάκχοφ, η μπάλα έφτασε στον Προβυδάκη, αλλά το μακρινό σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο. 

Με δέκα παίκτες η ΑΕΚ έφυγε με το διπλό από τη Λαμία

Η Ένωση βγήκε με διάθεση να ψάξει το δεύτερο γκολ, ωστόσο στο 53' τα πράγματα δυσκόλεψαν καθώς οι κιτρινόμαυροι έμειναν με δέκα λόγω αποβολής του Ινσούα. Ο Αργεντινός φορ σε μια διεκδίκηση με τον Προβυδάκη πήγε με τις τάπες στο πίσω μέρος του ποδιού του παίκτη της Λαμίας αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα από τον Κουτσιαύτη. Αμέσως ο Χιμένεθ κινητοποιήθηκε από τον πάγκο περνώντας τον Λόπες στη θέση του Αλμπάνη. Την ίδια στιγμή ο Γρηγορίου προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές ρίχνοντας τους Ντέλετιτς, Τζανδάρη και Αραμπούλι στο ματς, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί και το αριθμητικό πλεονέκτημα. 

Ο Χιμένεθ θέλοντας να «δέσει» το κέντρο του πέρασε τον Γαλανοπουλο αντί του Μάνταλου, ενώ αντικατέστησε και τον Ανσαριφάρντ με τον Ολιβέιρα για να πιέσει την άμυνα της Λαμίας. Οι γηπεδούχοι στο 64' έφυγαν επικίνδυνα στην κόντρα με τον Αραμπούλι, ωστόσο ο Νεντελτσιάρου με μια καθοριστική παρέμβαση γλίτωσε την ΑΕΚ από τα χειρότερα. Το ματς δεν είχε καθόλου ρυθμό με αρκετά φάουλ εκατέρωθεν. Ο Χιμένεθ πέρασε στο παιχνίδι και τους Λιβάια και Κρίστιτσιτς θέλοντας να φρεσκάρει κι άλλο μεσοεπιθετικά την ομάδα του, ζητώντας από τους παίκτες του να μην δίνουν χώρο στη Λαμία να ανέβει στο γήπεδο.

Στο 72' ο Ολιβέιρα, που ήταν κινητικός μπροστά, έκλεψε την μπάλα, έφυγε στην αντεπίθεση και τελείωσε μόνος του τη φάση, με τον Επασί να μπλοκάρει. Η ΑΕΚ έχοντας τις γραμμές κοντά και κλείνοντας τους χώρους έξυπνα δεν έδωσε τη δυνατότητα στη Λαμία σε κανένα σημείο να πιστέψει την ισοφάριση, με την Ένωση να κρατάει το 0-1 και να φεύγει από την πόλη της Φθιώτιδας με τους τρεις βαθμούς.

MVP: Ο Ανσαριφάρντ που έκρινε την αναμέτρηση με την εκτελεστική του δεινότητα στη φάση του γκολ που σημείωσε με ένα εξαιρετικό πλασέ.

Στο ύψος τους: Ο Νεντελτσιάρου έκανε ένα σταθερό ματς στα μετόπισθεν για τους κιτρινόμαυρους. Από τη Λαμία ο εργατικός Μπιάρνασον ξεχώρισε στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ο αδύναμος κρίκος: Ο Καραμάνος δεν κατάφερε να απειλήσει την άμυνα της ΑΕΚ και δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου στο ματς.

Η γκάφα: Το λάθος του Σάκχοφ στο πρώτο μέρος, όταν έχασε την μπάλα από τον Μπιάρνασον σε ένα επικίνδυνο σημείο, δίνοντας τη δυνατότητα στον Προβυδάκη να απειλήσει.

Το στραγάλι: Ο Κουτσιαύτης στο 53' απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Ινσούα για το γεγονός ότι πήγε με τις τάπες στο πόδι του Προβυδάκη. Ο Αργεντινός μπακ της ΑΕΚ δεν φάνηκε να είχε πρόθεση, ωστόσο το VAR συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Στην ΑΕΚ πάντως χαρακτήρισαν την κόκκινη ως «εφεύρεση» του Κουτσιαύτη.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Νίκες που θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή της θέλει η ΑΕΚ αυτήν την περίοδο, όπως έχει τονίσει επανειλημμένως και ο Μανόλο Χιμένεθ. Και μετά το 1-0 επί του Παναιτωλικού, η Ένωση με το ίδιο σκορ πέρασε από τη Λαμία παίζοντας και με παίκτη λιγότερο από το 53'. Σημαντικό για τους κιτρινόμαυρους ότι δεν δέχθηκαν ξανά τελικές, κρατώντας ανέπαφη την εστία τους, με τη σφραγίδα του... μετρ του είδους Χιμένεθ. Στο πρώτο μέρος θα μπορούσαν να είχαν βρει και ένα δεύτερο γκολ. Στο δεύτερο διαχειρίστηκαν σωστά το ματς μετά την αποβολή, με τη Λαμία να κρατάει μόνο το διάστημα 25' – 45' όταν πήρε μέτρα στο γήπεδο. Στο δεύτερο ημίχρονο παρότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Βλάχος, Σκόνδρας, Μπεχαράνο (59' Τζανδάρης), Μπιάρνασον (74' Γκούγκα), Προβυδάκης (59' Ντέλετιτς), Βασιλακάκης (59' Αραμπούλι), Ρόμανιτς (63' Τιρόνε), Καραμάνος

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Ινσούα, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Μπακάκης, Σιμόες, Σάκχοφ (69' Κρίστιτσιτς), Μάνταλος (62' Γαλανόπουλος), Τάνκοβιτς (69' Λιβάια), Αλμπάνης (57' Λόπες), Ανσαριφάρντ (63' Ολιβέιρα)

www.gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη