Λαμία – ΑΕΚ 0-1: Έκανε τη… «δουλειά» της η Ένωση

Λαμία – ΑΕΚ 0-1: Έκανε τη… «δουλειά» της η Ένωση

Η ΑΕΚ, πραγματοποιώντας ένα μεστό πρώτο ημίχρονο και ένα… «αρκετό» δεύτερο κατόρθωσε να επικρατήσει εκτός έδρας της Λαμίας με 1-0 και να δώσει συνέχεια στην περασμένη νίκη της επί του Παναιτωλικού. Το τέρμα που χώρισε τις δύο ομάδες πέτυχε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 9ο λεπτό, με την Ένωση να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω απευθείας αποβολής του Εμιλιάνο Ινσούα στο δεύτερο ημίχρονο.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έφτασε τους 30 βαθμούς και παραμένει στην τέταρτη θέση και στο -11 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ εκείνη του Μιχάλη Γρηγορίου θα παραμείνει ουραγός της βαθμολογίας, με μόλις πέντε πόντους, έπειτα από 13 αναμετρήσεις.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου προτίμησε για ακόμη μία φορά το 4-2-3-1, με τον Εμπασί να βρίσκεται κάτω από την εστία και τους Βλάχο, Αντέτζο, Τζανετόπουλο και Σκόνδρα να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Από κει και πέρα, ο Μπεχαράνο με τον Μπιάρνασον ήταν το δίδυμο στον άξονα, με τους Ρόμανιτς, Βασιλακάκη και Προβυδάκη να αποτελούν την τριάδα, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Τάσο Καραμάνο.

Από την άλλη πλευρά, ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε και εκείνος την ομάδα του σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Γιώργο Αθανασιάδη να ξεκινά ξανά στα «δοκάρια», αντί του Παναγιώτη Τσιντώτα. Στην άμυνα βρίσκονταν από τα δεξιά προς το αριστερά οι Μπακάκης, Νεντελτσεάρου, Σβάρνας και Ινσούα, ενώ οι Σάκχοφ και Σιμόες βρίσκονταν στον άξονα. Κατά τα λοιπά, ο Αλμπάνης με τον Τάνκοβιτς ξεκίνησαν στα «φτερά» της επίθεσης, με τον Πέτρο Μάνταλο να κινείται πίσω από τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος ήταν στην «αιχμή του δόρατος».

Η ΑΕΚ ξεκίνησε την αναμέτρηση πολύ δυναμικά, ψάχνοντας να βρει από νωρίς τον δρόμο προς το δίχτυα. Μάλιστα, στο 9ο λεπτό ευτύχησε να φτάσει πράγματι στο πολυπόθητο γκολ, το οποίο, έστω και προσωρινά, έδιωξε την πίεση από την ομάδα του Χιμένεθ. «Εκτελεστής» ήταν ο Καρίμ Ανσαριφαάρντ, ο οποίος με ένα πανέξυπνο πλασέ από το ύψος της περιοχής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Εμπασί και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η πίεση της Ένωσης συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά, με την ομάδα να θέλει να πετύχει και δεύτερο τέρμα πριν το ημίχρονο. Στο 18ο λεπτό, η άμυνα της Λαμίας αδράνησε, με τον Μιχάλη Μπακάκη να βρίσκεται σε θέση τετ-α-τετ απέναντι στον Εμπασί, ωστόσο ο τερματοφύλακας της Λαμίας αντέδρασε εξαιρετικά. Τρία λεπτά αργότερα (21′), ο Ανσαριφάρντ έφτασε μία «ανάσα» από το δεύτερό του τέρμα, όμως η κεφαλιά του από πλεονεκτική θέση σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι αδυνατούσαν να δημιουργήσουν τον παραμικρό κίνδυνο προς την εστία του Αθανασιάδη, είχαν τη μοναδική καλή στιγμή τους στο πρώτο μέρος στο 39ο λεπτό, με ένα δυνατό σουτ του Προβυδάκη, που πέρασε μόλις άουτ.

Με την έναρξη της επανάληψης, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βελτιώσουν την εικόνα τους, όπερ και εγένετο. Ταυτόχρονα, στο 53ο λεπτό απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού ο Εμιλιάνο Ινσούα αντίκρυσε την απευθείας κόκκινη κάρτα του Κουτσιαύτη, αφού άθελά του πάτησε παρατεταμένα τον Προβυδάκη.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Γρηγορίου έψαξε να βρει την ισοφάριση, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο την πίεσή της. Στο 64′, ο Αραμπούλι είχε τεράστια ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, ωστόσο αντί να τελειώσει τη φάση προτίμησε να περάσει και τον Σβάρνα, με τον στόπερ της ΑΕΚ να του βάζει «στοπ» την ύστατη ώρα.

Όλες οι λεπτομέρειες της αναμέτρησης στο overfm.gr



via Ειδήσεις https://ift.tt/3nzN7LV
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη