Νίκη Κεραμέως: Είναι άδικο και κοροϊδία να εισάγεται κάποιος στα πανεπιστήμια με βαθμό 1 η 2

eurokinissi

Αναφερόμενη στις αλλαγές σχετικά με την εισαγωγή υποψηφίων στα ΑΕΙ, που επιφέρει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, η κυρία Κεραμέως είπε «Όταν κάποιος εισάγεται σε πανεπιστήμιο με βαθμό 1 ή 2, είναι σαν να τον κοροϊδεύουμε».

Συνολική αναφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, έγινε από την κυρία Κεραμέως στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Οι αλλαγές που έρχονται είναι πολλές, με ίσως μεγαλύτερες το ειδικό σώμα της αστυνομίας στα πανεπιστήμια και τις αλλαγές στις βάσεις εισαγωγής.

Βάση εισαγωγής

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, οι αλλαγές στα πανεπιστήμια έχουν στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών αλλα και την ενίσχυση των προϋποθέσεων για εισαγωγές στα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα η κυρία Κεραμέως, ανέφερε πως όταν κάποιος εισάγεται με βαθμό 1 ή 2, τον κοροϊδεύουμε όλοι μαζί σχετικά με τις πιθανότητες που έχει να φοιτήσει και να αποφοιτήσει, ενώ παράλληλα κοροϊδεύουμε τον συμφοιτητή του που πάσχισε για να εισαχθεί αλλά και τον Έλληνα φορολογούμενο. Πράγμα που προφανώς από τα λεγόμενα της, δείχνει αδικία προς όσους πάσχισαν.

Αναφορικά με το κλείσιμο των ολιγομελών τμημάτων, απάβτησε πως υπάρχει μία συνολική προσπάθεια ανάταξης του ακαδημαϊκού χάρτη και ήδη το ζήτημα των τμημάτων εξετάζεται μαζί με την Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τν υπουργό τα τμήματα είναι περίπου 460 σε όλη τη χώρα.

Μηχανογραφικό παράλληλα για ΑΕΙ και δημόσια ΙΕΚ

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές, κατά την υπουργό, είναι πως για πρώτη φορά οι υποψήφιοι έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν παράλληλο μηχανογραφικό εγγραφής σε δημόσιο ΙΕΚ. «Είναι πολλοί οι δρόμοι της εκπαιδευτικής ανέλιξης», είπε χαρακτηριστικά. Μίλησε ακόμη και για την δραστική μείωση του αριθμού των σχολών που θα μπορούν να δηλώνουν από το καλοκαίρι του 2022 οι υποψήφιοι. Αυτή τη στιγμή ο κάθε υποψήφιος μπορεί να δηλώσει και 260 τμήματα. Όμως ο αριθμός αυτός θα πέσει σε 15 με 20 επιλογές ώστε να είναι συνειδητές οι επιλογές των υποψηφίων.

Ειδικό σώμα αστυνομίας στα πανεπιστήμια

Ελεγχόμενη θα είναι η είσοδος ώστε να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό η παραβατικότητα στα πανεπιστήμια. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως τα πανεπιστήμια «κλείνουν» την πόρτα τους στην κοινωνία σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως. Ο στόχος του ειδικού σώματος είναι καθαρά να αντιμετωπίσει την συστηματική παραβατικότητα ώστε να σταματήσουν οι πράξεις βίας και ανομίας μέσα στα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Στην αναφορά το εν λόγο σώμα να υπάγεται στον Πρύτανη, η υπουργός ξεκαθάρισε πως εφόσον η παραβατικότητα συνιστά κρατική εξουσία, δεν είναι μέσα στα καθήκοντα του εκάστοτε Πρύτανη να έλεγχει κατα πόσο οι αστυνομικοί πιάνουν κάποιον έμπορο ναρκωτικών.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3cfbaOl
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.