H γρίπη σχεδόν εξαφανίστηκε στην εποχή της πανδημίας - Τι συνέβη στην Ελλάδα

H γρίπη σχεδόν εξαφανίστηκε στην εποχή της πανδημίας - Τι συνέβη στην Ελλάδα

Παρά τον αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων COVID-19 που αναφέρθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο, τα περιστατικά της γρίπης είναι πολύ λίγα στο Βόρειο Ημισφαίριο.

Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι τα μέτρα που χρησιμοποιούνται για την προστασία από τη μετάδοση της COVID-19, όπως η απομακρυσμένη κοινωνική απομόνωση και η μάσκα, πιθανότατα συνέβαλαν σημαντικά στη μείωση των ποσοστών της εποχικής γρίπης. Αντίθετα, το ποσοστό των θανάτων που σχετίζονται με την COVID-19 αυξάνεται παρά τη χρήση αυτών των μέτρων. Τελικά, πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι η φαινομενικά ασυνεπής αποτελεσματικότητα των προστατευτικών μέτρων COVID-19 μπορεί να οφείλεται στην αυξημένη μεταδοτικότητα και την εξαιρετικά μολυσματική φύση του SARS-CoV-2 σε σύγκριση με ορισμένα στελέχη της γρίπης.

Διακεκριμένες υγειονομικές αρχές ισχυρίζονται, επίσης ότι η παγκόσμια εξάπλωση του SARS-CoV-2, μπορεί να αυξάνει τη συνολική ανοσία έναντι άλλων ιών, ουσιαστικά «εμποδίζοντας» την εποχιακή γρίπη. Μια μελέτη του 2020 στο Journal of Medical Virology διαπίστωσε ότι από 8.990 άτομα στη Νέα Υόρκη που είχαν θετικά αποτελέσματα για τον SARS-CoV-2, υπήρχε χαμηλότερη πιθανότητα αυτών των ανθρώπων να φέρουν κοινούς ιούς όπως ο ιός της γρίπης. Ωστόσο, οι θεωρίες που αναπτύχθηκαν από αυτήν την έρευνα είναι μόνο υποθετικές και απαιτούν περαιτέρω μελέτη για να προσδιοριστεί εάν ο ίδιος ο SARS-CoV-2 θα μπορούσε να είναι προστατευτικός έναντι της εποχικής γρίπης

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα με την εποχιακή γρίπη - Πόσα κρούσματα και θανάτους έχουμε;



via Ειδήσεις https://ift.tt/3sPa8OV
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη