Κουρουμπλής – Παπαχριστόπουλος: Για 18 μήνες ο λαός θα πληρώσει 301 βουλευτές

Intime

Ο μεν πρώην Υπουργός έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει βουλευτική αποζημίωση για τους 18 μήνες που έμεινε εκτός - Ο δε Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν υποχρεούται να επιστρέψει τους μισθούς που έλαβε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Επίσημο τέλος δόθηκε στην υπόθεση Κουρουμπλή - Παπαχριστόπουλου, με τη χθεσινή ορκωμοσία του πρώην Υπουργού,  ο οποίος αναλαμβάνει και επισήμως καθήκοντα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Υπουργός και νυν Βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε υποβάλλει ένσταση μετά τις εκλογές του 2019 ζητώντας επανακαταμέτρηση. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαχριστόπουλος ψηφίστηκε από 13.912 άτομα και ο κ. Κουρουμπλής από 13.906 ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν περί τους 200 ψήφους υπέρ του πρώην Υπουργού.

Σήμερα όμως, βρισκόμαστε μπροστά στο εξής παράδοξο.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά τη δικαίωσή του στο εκλογοδικείο, μπορεί μαζί με την έδρα να διεκδικήσει αποζημίωση για τους 18 μήνες που ήταν εκτός του Κοινοβουλίου καθώς η απόφαση του δικαστηρίου τον ανακηρύσσει βουλευτή από την πρώτη ημέρα των εκλογών και όχι από χθες.

Με άλλα λόγια, δικαιούται να λάβει μαζεμένα 18 ολόκληρα βουλευτικά μηνιάτικα (ήτοι περίπου 100.000 ευρώ).

Από την άλλη πλευρά ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που ασκούσε όλο αυτό το διάστημα κανονικά τα καθήκοντα του ως Βουλευτής, δεν υποχρεούται να επιστρέψει τους μισθούς που έλαβε.

Τι θα γίνει τελικά και αν ο λαός θα κληθεί να καταβάλλει μισθούς 2 βουλευτών για 18 μήνες, αναμένεται να το δούμε το προσεχές διάστημα

 



via Ειδήσεις https://ift.tt/2LMaTaq
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη