1936: Ο ΣΕΓΑΣ απαγόρευσε την προπόνηση αθλητριών στο Καλλιμάρμαρο, με ποινή το... ξυλοφόρτωμα!

Απίστευτο κι όμως αληθινό αυτό που ανακαλύψαμε στην εφημερίδα ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ το 1936. Ο ΣΕΓΑΣ μόλις είχε απαγορεύσει την προπόνηση των αθλητριών στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Για ένα λόγο... περίεργο ως αστείο!



Για να είμαστε ακριβείς πάντως δεν είναι αστείο το γεγονός ότι αν μετά την παραπάνω απόφαση του ΣΕΓΑΣ κάποια αθλήτρια επιχειρούσε να περάσει στο Καλλιμάρμαρο για να προπονηθεί η ποινή ήταν... ξυλοφόρτωμα! Μιλάμε για απίστευτα πράγματα και ακόμα πιο απίστευτος ήταν ο λόγος της απαγόρευσης. Που όπως διαβάζουμε από το ρεπορτάζ, προφανώς ήταν η πρόφαση ώστε να διαλυθεί ο γυναικείος αθλητισμός!

Τι είχε συμβεί; Επειδή μετά από κάθε προπόνηση, τρεις αθλήτριες πήγαιναν σε ταβέρνα δίπλα στο Παγκράτι (μαζί με συνοδούς τους αθλητές) ο ΣΕΓΑΣ το έκρινε ανεπίτρεπτο και... ανήθικο. Και η αντίδρασή του ήταν να απαγορεύσει κάθε αγωνιστική δράση αθλήτριας στο Καλλιμάρμαρο!

Το ρεπορτάζ εκφράζει δικαιολογημένες απορίες για την αδράνεια της Επιτροπής Γυναικείου Αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ μετά απ' αυτή τη σκανδαλώδη απόφαση!

Ιδού και το ρεπορτάζ με την επίμαχη απόφαση



Ακολουθήστε μας στο Facebook


from ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ https://ift.tt/2MqN1Ju
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη