ΕΚΤ: Πιο... λίγα από ποτέ τα πλαστά ευρώ το 2020

ΕΚΤ: Πιο... λίγα από ποτέ τα πλαστά ευρώ το 2020

Περίπου 460.000 πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία το 2020, το χαμηλότερο ιστορικά επίπεδο σε σχέση με τα τραπεζογραμμάτια ευρώ σε κυκλοφορία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Τα πλαστά τραπεζογραμμάτια που αποσύρθηκαν ήταν κατά 17,7% λιγότερα σε σχέση με το 2019.

Τα χαρτονομίσματα των 20 και των 50 ευρώ εξακολούθησαν να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά παραχάραξης. Οι δύο αυτές ονομαστικές αξίες αντιστοιχούσαν μαζί στα δύο τρίτα περίπου του συνόλου των πλαστών τραπεζογραμματίων.

Το 94,5% των πλαστών τραπεζογραμματίων εντοπίστηκε σε χώρες της ζώνης του ευρώ, ενώ το 2,8% εντοπίστηκε σε κράτη μέλη της ΕΕ εκτός ζώνης ευρώ και το 2,7% σε άλλα μέρη του κόσμου.

Η ΕΚΤ τονίζει ότι η πιθανότητα να λάβει κανείς πλαστό τραπεζογραμμάτιο ευρώ είναι πολύ μικρή, καθώς ο αριθμός τους παραμένει πολύ χαμηλός σε σχέση με τον αριθμό των τραπεζογραμματίων ευρώ σε κυκλοφορία, τα οποία υπερβαίνουν τα 25 δισεκατομμύρια. Το 2020, ο αριθμός των πλαστών τραπεζογραμματίων που εντοπίστηκαν ήταν 17 ανά 1 εκατομμύριο γνήσια τραπεζογραμμάτια σε κυκλοφορία.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2LUcNWM
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη