Με λάμψη, συναίσθημα και συμβολισμούς υποδέχθηκε το 2021 στον Λυκαβηττό ο Δήμος Αθηναίων

Με λάμψη, συναίσθημα και συμβολισμούς υποδέχθηκε το 2021 στον Λυκαβηττό ο Δήμος Αθηναίων

Στον πανέμορφο λόφο του Λυκαβηττού, με φόντο τα φώτα της Αθήνας, υποδέχτηκε η πρωτεύουσα το 2021 με έναν τρόπο διαφορετικό, όπως διαφορετική ήταν και η χρονιά που αποχαιρετήσαμε!

Κώστας Μπακογιάννης: Εύχομαι σύντομα να πάρουμε όλοι μαζί, μία μεγάλη ανάσα αγάπης, ελπίδας, ζωής

«Μπορεί να μην ήμασταν κοντά, δίπλα-δίπλα ο ένας στον άλλον, αλλά φέτος -περισσότερο από κάθε άλλη φορά - αυτό που καταφέραμε είναι να είμαστε «μαζί». Μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 και την ψηφιακή πλατφόρμα ertflix.gr απολαύσαμε το εντυπωσιακό φωτιστικό show με video projections, σ ένα καλωσόρισμα του νέου χρόνου που σίγουρα θα θυμόμαστε για καιρό με υπέροχη μουσική και αγαπημένα τραγούδια από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα λυρικό βίντεο και μία καθηλωτική χορογραφία που σκιαγράφησαν με μοναδικό τρόπο πώς αυτή η ιδιαίτερη χρονιά που πέρασε μας κράτησε σε απόσταση, μας κράτησε μακριά. Αλλά το πιο σημαντικό όμως είναι ότι μας θύμισαν πώς, μέσα στις συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, αυτό που τελικά έχει σημασία είναι το να είμαστε «εμείς», να είμαστε «μαζί». Κι είναι βέβαιο πως θα πλησιάσουμε πάλι, θα έρθουμε κοντά κι όταν έρθει η ώρα θα πούμε «πάμε;» και θα πάμε.

Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν δύο από τις πολύ αγαπημένες παρουσίες της ελληνικής τηλεόρασης, δύο ιδιαίτερα ταλαντούχοι ηθοποιοί, η Μαρία Κίτσου και ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, οι παρουσιαστές υποδέχτηκαν στη σκηνή τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

«Το 2021 να μας βρει όλους υγιείς. Να μας βρει όλους νικητές. Άλλωστε η ζωή πάντα νικά. Να είμαστε λοιπόν όλοι μαζί, να είμαστε όλοι καλά και σύντομα να μπορούμε να πάρουμε μια μεγάλη ανάσα. Ανάσα αγάπης, ανάσα ελπίδας, ανάσα ζωής», ήταν η ευχή του Δημάρχου Αθηναίων για τη νέα χρονιά.

Αμέσως μετά, όλοι μαζί, και με όσους και όσες έστειλαν τα γιορτινά τους βίντεο, μετρήσαμε αντίστροφα και καλωσορίσαμε με ελπίδα και αισιοδοξία το νέο έτος. Ταυτόχρονα εντυπωσιακά πολύχρωμα πυροτεχνήματα, περισσότερα από κάθε άλλη φορά και στις επτά δημοτικές κοινότητες, έλουσαν με φως την Αθήνα και αγκάλιασαν τον αττικό ουρανό.

bakogiannisprotoxronia650

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το «Πάει ο παλιός ο χρόνος», και με εικόνες από την γιορτινά φωτισμένη Αθήνα, από την πόλη που - υπό κανονικές συνθήκες - δεν κοιμάται ποτέ, και που σφύζει από ζωή, εικόνες που ευχόμαστε να δούμε πάλι σύντομα.».

*Όλη η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων για την υποδοχή του 2021, πραγματοποιήθηκε με αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υγειονομικών κανόνων και χωρίς την παρουσία κοινού.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3hBx6DY
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη