Κρούσματα σήμερα: Ακόμη 24 θάνατοι σε μια μέρα, 292 διασωληνωμένοι

Κρούσματα σήμερα: Ακόμη 24 θάνατοι σε μια μέρα, 292 διασωληνωμένοι

Για μία ακόμη ημέρα δεκάδες συνάνθρωποί μας έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό, την ώρα που εκατοντάδες άλλοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σήμερα.

Στη χώρα μας εντοπίστηκαν σήμερα 605 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 605 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 151646, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5830 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46753 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

292 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 206 (70.5%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 84.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1066 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 24 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5622 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3315 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Άνοιξαν τα ραντεβού για εμβόλιο για τoυς 80-84 ετών

Ανοικτή από χθές το απόγευμα στις 18:00 είναι η πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι πολίτες ηλικίας 80-84 ετών.

«Εδώ και λίγες ώρες οι πολίτες άνω των 80 ετών μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό COVID-19 μέσω του https://emvolio.gov.gr, των φαρμακείων και των ΚΕΠ. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση λαμβάνουν SMS με το ραντεβού που τους προτείνεται, αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης η οποία συνοδεύεται με γράφημα σχετικά με τους τρόπους που κλείνονται τα ραντεβού.

Όπως αναφέρεται υπάρχουν τρεις τρόποι. Οι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν ένα SMS στο οποίο θα αναφέρεται ένας κωδικός εμβολιασμού. Για να επιβεβαιωθεί το ραντεβού θα πρέπει μέσα σε 72 ώρες να στείλουν ένα SMS στο 13034 γράφοντας μόνο αυτόν τον κωδικό.

Όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση μπορούν να κλείσουν ραντεβού είτε μέσω της ιστοσελίδας emvolio.gov.gr, είτε σε φαρμακείο ή ΚΕΠ.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3qJcEEm
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη