Στο... χιόνι γράφτηκαν 30 εκατ. πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων και τον λόγο έχει η εφορία

INTIME

Τριάντα εκατ. ευρώ από απλήρωτα πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, έχουν βεβαιωθεί στην εφορία. Το συγκεκριμένο ποσό αποτελεί μέρος των ...ληξιπρόθεσμων οφειλών από παραβάσεις που έχει βεβαιώσει η ΕΛ.ΑΣ από τον περασμένο Μάιο, χρήματα που θα είχαν διατεθεί βάσει σχεδιασμού για ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και των υπόδομων Υγείας.

Το 57% των συνολικών προστίμων που έχουν επιβάλει οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ σε παραβάτες των μέτρων τους τελευταίους 8 μήνες, δεν έχει πληρωθεί και έχει καταλήξει στην εφορία. Συνολικά όπως επεσήμανε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης στο περιθώριο συνέντευξης τύπου για το σχέδιο διαχείρισης συναθροίσεων, έχουν πραγματοποιηθεί 8,5 εκατομμύρια έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κορονοϊού σε όλη την χώρα, με τους αστυνομικούς να βεβαιώνουν 232.000 παραβάσεις.

Το συνολικό ποσό από τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν γι' αυτές τις παραβάσεις φτάνει τα 52.000.000 ευρώ, με μόνο τα 22.000.000 από αυτά είτε να έχουν πληρωθεί με την προβλεπόμενη διαδικασία από τους παραβάτες είτε βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία ενστάσεων. Στην πλειονότητα τους πρόκειται για πρόστιμα των 300 ευρώ που αφορούν είτε τη μη χρήση μάσκας είτε παράνομες μετακινήσεις, καθώς συνολικά έχουν καταγραφεί 168.996 παραβάσεις.

Υπάρχουν όμως και μεγαλύτερα απλήρωτα πρόστιμα που σχετίζονται με την παράνομη λειτουργία καταστημάτων, και που πολλές φορές το ποσό είναι πενταψήφιο, ανάλογα με την παράβαση. Το είδος της παράβασης και το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου καταγράφονται σε ειδικό έντυπο, στο οποίο καταχωρίζονται, μεταξύ άλλων ο ΑΦΜ, η ΔΟΥ και ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας διαβατήριου του παραβάτη. Όσοι έχουν δεχθεί πρόστιμο μετά από τον έλεγχο έχουν προθεσμία 5 εργάσιμων ημερών από την επίδοση της πράξης επιβολής προστίμου και αναστολή λειτουργίας για να υπαβάλλουν εγγράφως τις αντιρρήσεις τους στο προΐστάμενο της υπηρεσίας ή αρχής. Τα πρόστιμα πρέπει να εξοφλούνται εντός 15 ημερών



via Ειδήσεις https://ift.tt/3pajIcJ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη