Bitcoin: Εκατομμυριούχοι (ξ)έχασαν κωδικούς και... περιουσία

Bitcoin: Εκατομμυριούχοι (ξ)έχασαν κωδικούς και... περιουσία

Ο ψηφιακός κόσμος, μπορεί να μην έχει «τυχερούς» που έπιασαν τον πρώτο αριθμό στο λαχείο και να το... έχασαν, έχει όμως «τυχερούς» που... ξεχνάνε τους κωδικούς τους και τους ψάχνουν απεγνωσμένα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αγωνία για τους χαμένους κωδικούς των Bitcoins.

Σύμφωνα με τους New York Times, ένας άγνωστος αριθμός πολυεκατομμυριούχων του Bitcoin έχει (ξε)χάσει τον κωδικό πρόσβασης για τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια τους και έτσι δεν έχουν πρόσβαση στην περιουσία τους.

Από τα υπάρχοντα 18,5 εκατομμύρια Bitcoin, περίπου το 20% του συνολικού αριθμού του κρυπτονομίσματος, τα οποία έχουν τρέχουσα αξία 140 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι μη αξιοποιήσιμα αφού οι κάτοχοί τους κατέχουν τους κωδικούς για να ανοίξουν τα ψηφιακά πορτοφόλια τους.

Σύμφωνα με τη Wallet Recovery Services, μία εταιρεία που βοηθά στην εύρεση χαμένων ψηφιακών κλειδιών, λαμβάνονται 70 αιτήματα την ημέρα από ανθρώπους που θέλουν βοήθεια για την ανακτήσουν την ψηφιακή τους περιουσία, ένας αριθμός αιτημάτων τρεις φορές μεγαλύτερος απ' ό,τι πριν από ένα μήνα.

Πολλοί από αυτούς που κάνουν αίτηση, είχαν αγοράσει Bitcoin κατά τις πρώτες μέρες του, πριν από μια δεκαετία, όταν κανείς δεν πίστευε ότι θα είχε την εξέλιξη που έχει σήμερα, με την αξία του να έχει φτάσει στα ύψη.



via Ειδήσεις https://ift.tt/38EYvC7
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη