Σε λειτουργία ξανά η ελεγχόμενη στάθμευση στη Θεσσαλονίκη

Σε λειτουργία ξανά η ελεγχόμενη στάθμευση στη Θεσσαλονίκη

Στην πλήρη επαναλειτουργία του συστήματος «THESi», με την έναρξη αστυνόμευσης των θέσεων επισκεπτών (λευκή διαγράμμιση) από τη Δημοτική Αστυνομία προχωρά από σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Το σύστημα είχε τεθεί σε αναστολή λειτουργίας από τις 7 Νοεμβρίου 2020, ενώ η επαναλειτουργία του γίνεται στο πλαίσιο επανεκκίνησης της αγοράς μετά την υποχώρηση των καιρικών φαινομένων που έφερε ο «Λέανδρος».

Εν μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής, μία νέα λειτουργία με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση των χρηστών του συστήματος THESi, το «Scan & Pay» θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.

Ήδη ξεκίνησε η τοποθέτηση κωδικού QR με την εγκατάσταση υποπινακιδίων σε όλες τις πινακίδες των θέσεων επισκεπτών (λευκή διαγράμμιση).

«Η διαδικασία είναι απλή. Ο χρήστης σκανάρει τον κωδικό QR στην πινακίδα «Scan & Pay» με οποιαδήποτε εφαρμογή αναγνώρισης κωδικών QR. Αυτομάτως μεταφέρεται σε μία σελίδα όπου συμπληρώνει τον αριθμό κυκλοφορίας και την επιθυμητή διάρκεια στάθμευσης ενώ μπορεί προαιρετικά να συμπληρώσει και το email του ώστε να λάβει βεβαίωση στάθμευσης μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής. Ο τομέας είναι προσυμπληρωμένος μέσω του κωδικού QR. Στην συνέχεια, ο χρήστης οδηγείται στην σελίδα πληρωμής όπου συμπληρώνει τα στοιχεία της κάρτας πληρωμής. Όταν εκτελεστεί η πληρωμή, ο χρήστης ενημερώνεται για το αποτέλεσμα της συναλλαγής και βλέπει τα στοιχεία της ενεργοποιημένης στάθμευσης», ανέφερε.

Οδηγίες παρέχονται και στο επίσημο και ανανεωμένο site του Δήμου για το Σύστημα της Ελεγχόμενης Στάθμευσης, το www.thesi.gr.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3c23mPR
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη