Απάτες μέσω διαδικτύου: Στην Κρήτη πλήρωσαν για αυτοκίνητα που δεν παρέλαβαν ποτέ

pexels

Πάντα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις αγορές μας μέσω διαδικτύου, ιδιαίτερα αν αυτές αφορούν αγορές αυτοκινήτων. Δύο τέτοια περιστατικά απάτης, σημειώθηκαν στην Κρήτη από ανθρώπους που επιχείρησαν να αγοράσουν αυτοκίνητα μέσω ίντερνετ.

Στην Κρήτη συνέβησαν απάτες μέσω διαδικτύου, με θύματα υποψήφιους αγοραστές που κατέβαλαν χρηματικά ποσά και δεν παρέλαβαν τα αυτοκίνητα που ακριβοπλήρωσαν, έχοντας καταγγείλει τα περιστατικά στην αστυνομία.

Η πρώτη καταγγελία αφορά έναν Ηρακλειώτη ο οποίος θέλησε να αγοράσει μέσω facebook ένα αγροτικό αυτοκίνητο .

Ο Ηρακλειώτης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost, ήρθε σε επικοινωνία για την αγορά του αυτοκίνητου και συμφώνησε με τον… πωλητή στο ποσό των 8.600 ευρώ.

Η συμφωνία έλεγε ότι ο Ηρακλειώτης θα κατέβαλε τμηματικά το εν λόγω ποσό, με τον ίδιο να έχει καταβάλει μέχρι που κατάλαβε την απάτη, 8.240 ευρώ στον πωλητή «μαϊμού», αφού δεν είδε ποτέ το αυτοκίνητο που παράγγειλε, με αποτέλεσμα στις 3 Ιανουαρίου να καταγγείλει το περιστατικό την αστυνομία.

Το δεύτερο περιστατικό είχε πρωταγωνιστή έναν πολίτη από το Μαλεβίζι ο οποίος στις 29 Δεκεμβρίου, πάλι μέσω ίντερνετ, είδε μια αγγελία για ένα αυτοκίνητο που κόστιζε 12.500 ευρώ. Τελικά κατέληξε με τον πωλητή στο ποσό των 11.500ευρώ τα οποία κατέβαλε σε τραπεζικό λογαριασμό που του υποδείχθηκε με τον 41χρονο να περιμένει να παραλάβει με πλοίο της ΑΝΕΚ το αυτοκίνητο στις 5 Ιανουαρίου.

Τελικά προς μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε ότι το αυτοκίνητο δεν βρισκόταν στο γκαράζ του πλοίου, ενώ άκαρπες ήταν οι προσπάθειες για επικοινωνία με τον πωλητή που αποδείχθηκε απατεώνας, με τον ενδιαφερόμενο αγοραστή να καταγγέλλει επίσης το περιστατικό στις Αρχές.via Ειδήσεις https://ift.tt/2K3BhMs
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.