Ψυχολόγος Μπεκατώρου: Η Σοφία ζούσε σε κλίμα απειλής στην ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία

Ψυχολόγος Μπεκατώρου: Η Σοφία ζούσε σε κλίμα απειλής στην ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία

Η ψυχοθεραπεύτρια της Σοφίας Μπεκατώρου, Κατερίνα Μαλίχιν, μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», για το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης που κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης, και αποκάλυψε πως την βοήθησε να το διαχειριστεί.

 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Μαλίχιν, ο τραυματισμός μιας σεξουαλικής κακοποίησης είναι βαρύς και έχει τεράστιες συνέπειες και τόνισε ότι το θύμα θα ζήσει με αυτό το τραύμα για όλη του την ζωή.

Απαντώντας στο ερώτημα «γιατί δεν μίλησε πιο νωρίς», ένα ερώτημα που ακούγεται για τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου μετά από 23 χρόνια, η κ. Μαλίχιν το χαρακτήρισε σαθρό, τονίζοντας ότι είναι ένα ερώτημα που ρίχνει την ευθύνη στο θύμα.

«Το θύμα δέχεται μια επίθεση δυσανάλογη. Η Σοφία Μπεκατώρου και κάθε θύμα δεν θα μπορούσε να αντιδράσει τότε. Το θύμα είναι "άχρονο", ο χρόνος που η Σοφία Μπεκατώρου αντιδρά είναι τώρα που μπορεί», υπογράμμισε η κ. Μαλίχιν.

Αναφορικά με την περίπτωση της Σοφίας Μπεκατώρου, η κ. Μαλίχιν υπογράμμισε πως «υπήρχε μεγάλη κοινωνική πίεση και εσωτερική», ενώ αναφερόμενη στην Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία είπε: «Μιλάμε για ένα πατριαρχικό περιβάλλον μέσα στο οποίο έχει συμβεί η κακοποίηση και μέσα σε κλίμα απειλής. Η Σοφία Μπεκατώρου ζούσε υπό την απειλή του "θα σκοτώσουμε το όνειρό σου"».

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα αν η Ολυμπιονίκης σκέφτηκε να κάνει κακό στον εαυτό της, η κ. Μαλίχιν, μιλώντας γενικά για τέτοιες περιπτώσεις, ανέφερε: «Όταν το θύμα έχει υποστεί έναν τόσο βαρύ τραυματισμό προσβάλλεται εκ θεμελίων η επιθυμία του για ζωή».



via Ειδήσεις https://ift.tt/3c2mcGk
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη