Η πρόβλεψη Σαρηγιάννη για τα κρούσματα, με ανοικτά σχολεία και καταστήματα

intime

Μιλώντας στο πρωινό του ΣΚΑΙ ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ξεκαθάρισε πώς αν και υπάρχει δυνατότητα να ανοίξει το click away για τα καταστήματα, με τα δημοτικά ανοικτά, θα φτάσουμε τα 2000 κρούσματα μέχρι τον Απρίλιο.

Το γεγονός πως τα κρούσματα θα αυξηθούν δραματικά φαίνεται να μην ανησυχεί δραματικά τον κύριο Σαρηγιάννη, καθηγητή Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, καθώς όπως αναφέρει η κατάσταση θα είναι πιο διαχειρίσιμη αφού θα έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί και ο καιρός θα είναι καλύτερος.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως για να επαναλειτουργήσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα και συνέχισε, «Μπορούμε να ανοίξουμε τα καταστήματα στις 18 Ιανουαρίου με click away και ταυτόχρονα να προετοιμαστούμε και για το επόμενο βήμα του click in shop (ραντεβού για αγορές μέσα στο καταστήμα). Ωστόσο, δεν πρέπει να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης».

Στη συνέχεια, ο ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, φάνηκε πιο επιφυλακτικός αναφέροντας πως, «Με αρκετό ρίσκο μπορεί να ανοίξει το λιανεμπόριο. Δεν είμαστε στην κατάσταση που ήμασταν τον Ιούνιο που άνοιξε κανονικά η αγορά. Υπάρχουν ακόμα πολλά κρούσματα, ενώ βλέπουμε σε μικρά χωριά να φουντώνει ο ιός. Το σημείο κλειδί για να ανοίξει η αγορά είναι να βρεθεί ένας έξυπνος τρόπος ώστε να αυξηθεί όσο το δυνατόν λιγότερο η κινητικότητα. Το click in shop θα μπορούσε να λειτουργήσει, αλλά η Επιτροπή δεν έχει την τεχνογνωσία να πει αν θα μπορούσε να σταθεί οικονομικά, αν συμφέρει τους εμπόρους. Επιδημιολογικά πάντως εφόσον δεν αυξηθεί η κινητικότητα, μπορεί να σταθεί».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα σχολεία έχουν προτεραιότητα έναντι της αγοράς καθώς δεν μπορούν να ανοίξουν ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα δεδομένα. Βέβαια ξεκαθάρισε σχετικά με το άνοιγμα, «Αν θα ανοίξει πρώτα το γυμνάσιο ή το μαγαζί είναι μια πολιτική απόφαση. Είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουν ταυτόχρονα σχολεία και αγορά»

Ακόμη σημειώνεται πως όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές, συλλογική ανοσία θα επιτευχθεί μόλις έχει εμβολιαστεί το 60%-70% του πληθυσμού.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3nGKYhk
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη