Χάος στις ΗΠΑ: Ο Πενς και όχι ο Τραμπ έδωσε εντολή για να βγει η Εθνοφρουρά

Χάος στις ΗΠΑ: Ο Πενς και όχι ο Τραμπ έδωσε εντολή για να βγει η Εθνοφρουρά

Ο εκτελών χρέη υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ έκανε γνωστό ότι την έγκριση για να βγεί η Εθνοφρουρά στους δρόμους δόθηκε από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μαικ Πενς και όχι από τον Ντοναλτ Τραμπ 

Μέλη της Εθνοφρουράς της Ουάσινγκτον και από τις γειτονικές πολιτείες της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ κινητοποιούνται σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της τάξης στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα υπό το πρίσμα της εξέγερσης διαδηλωτών, υποστηρικτών του προέδρου Τραμπ που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο για να εμποδίσουν την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές. Αυτή την στιγμή επιχειρούν να διαλύσουν τους οπαδούς του Ντόναλτ Τραμπ.

Αυτή η ανάπτυξη των ένοπλων ενισχύσεων ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο, καθώς και από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη της Βιρτζίνια, Ραλφ Νόρθαμ και τον κυβερνήτη του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν. Δεν διευκρινίστηκε ποιος έδωσε την έγκριση ενώ λίγη ώρα μετά έγινε γνωστό ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μαίκ Πενς και όχι ο Ντόναλτ Τραμπ έδωσε την εντολή. 

Ο υπουργός Αμυνας, Κρίστοφερ Μίλερ, σε δήλωσή του ανέφερε: «Μαζί με τον κ. Μάιλι μιλήσαμε ξεχωριστά με τον αντιπρόεδρο, τη Νάνσι Πελόζι και τους Μακ Κόνελ, Σούμερ και Χόιερ για την κατάσταση στο Καπιτώλιο. Εχουμε ενεργοποιήσει την εθνοφρουρά στην Ουάσιγκτον για να βοηθήσει τις ομοσπονδιακές και τοπικές δυνάμεις που προσπαθούν ειρηνικά να ελέγξουν την κατάσταση. Θα παράσχουμε επιπλέον βοήθεια αν χρειαστεί και ζητηθεί από τις τοπικές αρχές», ανέφερε ο Μίλερ.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι η Εθνοφρουρά της Ουάσινγκτον με 1.100 μέλη της κλήθηκε να υποστηρίξει την επιβολή του νόμου.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Πόλης της Ουάσινγκτον επιβεβαίωσε πως ένας πολίτης φέρεται να δέχθηκε πυροβολισμούς μέσα στο Καπιτώλιο, προσθέτοντας πως διεξάγονται έρευνες για το περιστατικό.

Πρόσθεσε πως υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς αρκετών αστυνομικών που συνεχίζουν την μάχη για να επανακτήσουν τον έλεγχο στο Καπιτώλιο.

Διαδηλωτές, υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ έχουν εισβάλει στο Καπιτώλιο για να εμποδίσουν την επικύρωση της νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3nfYEQk
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη