Έκκληση Κικίλια στα κόμματα για τα συλλαλητήρια: Δείξτε υπευθυνότητα

Eurokinissi

Παρέμβαση Κικίλια στην Ολομέλεια για το ζήτημα των συλλαλητηρίων - Ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δείξουν υπευθυνότητα καθώς η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική έχει επιβαρυνθεί.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής και μετά την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξε ότι η κυβέρνηση απαγορεύει τις συγκεντρώσεις των φοιτητών «με πρόσχημα την πανδημία», υπογράμμισε «Θέλω να σας ζητήσω να είστε προσεκτικοί και υπεύθυνοι στο πως παρακινούμε τους συμπολίτες ιδίως στην Αττική, ιδίως με τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα. Φρονώ ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ιδίως με την επιβαρυμένη κατάσταση στο λεκανοπέδιο αττικής. Δείξτε εγκράτεια και σεβαστείτε την μάχη των υγειονομικών και τις οικογένειες που νοσηλεύουν συγγενείς. Ας προσπαθήσουμε να προασπίσουμε την δημόσια υγεία».

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Σκουρλέτης είχε δηλώσει

«Σε λίγες ώρες πρόκειται να γίνει ένα συλλαλητήριο φοιτητικό ενάντια στο νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση. Ένα νομοσχέδιο το οποίο πέραν όλων των άλλων αντιδραστικών και αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων προτείνει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας. Εκ μέρους της κυβέρνησης και της ΕΛΑΣ το συλλαλητήριο αυτό έχει απαγορευτεί. Πρόκειται κατάφωρα για μια αντισυνταγματική πρακτική» είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Είναι απολύτως υποκριτικό ότι στο όνομα της πανδημίας, τη στιγμή που 200 μέτρα από τα Προπύλαια που γίνεται το συλλαλητήριο, χιλιάδες πολίτες ψωνίζουν, ότι υποτίθεται προστατεύουμε από τη διάδοση του κορονοϊού, όχι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας: Δημοκρατία φοβάστε μην πάθετε όχι κορονοϊό».



via Ειδήσεις https://ift.tt/2MuLMcz
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη