Διάγγελμα Μπάιντεν στον αμερικανικό λάο: Η δημοκρατία δέχεται επίθεση

Διάγγελμα Μπάιντεν στον αμερικανικό λάο: Η δημοκρατία δέχεται επίθεση

Μήνυμα προς τους διαδηλωτές που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, αλλά και τον λαό των ΗΠΑ απήυθυνε ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, με στόχο να κατευνάσει τα πνεύματα και να περιοριστούν τα επεισόδια.

Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε για επίθεση εναντίον της δημοκρατίας, από έναν όχλο που θέλει να καταλύσει την δημοκρατία. Κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να βγει στην τηλεόραση και να ζητήσει να σταματήσει αυτή η τρέλα.

Η αμερικανική Δημοκρατία δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση, είπε.

«Καλώ αυτό τον όχλο να αποχωρήσει και να επιτρέψει στη δημοκρατία να προχωρήσει. Οι λέξεις ενός προέδρου έχουν σημασία, ανεξάρτητα πόσο καλός ή κακός είναι. Καλώ τον Τραμπ να βγει στην τηλεόραση, να υπερασπιστεί το Σύνταγμα και να απαιτήσει να λήξει αυτή η εισβολή» συνέχισε ο Μπάιντεν. «Η απειλή των εκλεγμένων δεν είναι διαδήλωση είναι αναταραχή. Ο κόσμος παρακολουθεί. Είμαι σοκαρισμένος και θλιμμένος με όσα βλέπω» συνέχισε.

Όπως είπε, τα επεισόδια σήμερα μας θυμίζουν πως η δημοκρατία είναι ευαίσθητη, για να την διατηρήσει κανείς χρειάζονται ηγέτες που δεν είναι αφοσιωμένοι στο κυνήγι της εξουσίας με κάθε κόστος, αλλά στο κοινό καλό. Να θυμίσουμε πως ο Ντόναλντ Τραμπ απηύθηνε έκκληση για αποφυγή βίας, αλλά δεν ζήτησε από τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν.

Νωρίτερα, δεκάδες οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, αφού έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, με συνέπεια να διακοπεί η συνεδρίαση του Κογκρέσου για την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος και να φυγαδευτούν οι βουλευτές, ανάμεσά τους ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαρα Χάρις.

Ακολούθησαν εικόνες χάους με πληροφορίες από τα ξένα δίκτυα να κάνουν λόγο για μια γυναίκα σε κρίσιμη κατάσταση μετά από πυροβολισμό στο στήθος.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3973s5F
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη