Έτσι απαντά η πρώην φοιτήτρια στην άρνηση του καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση: Στέκονται στο πλευρό μου και άλλες κοπέλες

Screenshot Alpha

Η πρώην φοιτήτρια που έκανε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση σε καθηγητή του ΑΠΘ, μίλησε στην τηλεόραση για όσα βίωσε. Ο καθηγητής εξαλολουθεί να αρνείται όσα ισχυρίζεται εκείνη ωστόσο τονίζει ότι έχει στο πλευρό της και άλλες κοπέλες με ανάλογες τραυματικές εμπειρίες. 

Η αποκάλυψη της φοιτήτριας από τη Θεσσαλονίκη για τον καθηγητή του ΑΠΘ έφερε σχεδόν αμέσως πλήθος νέων καταγγελιών από φοιτήτριες για τη δράση του.

Η πρώην φοιτήτρια περιέγραψε στον Alpha και την εκπομπή T - Live όσα βίωσε τονίζοντας ότι ήταν μια «τραυματική εμπειρία» που την βασάνιζε για χρόνια. Όπως εξήγησε υπάρχουν και άλλες φοιτήτριες οι οποίες έχουν δεχθεί ανάλογη αντιμετώπιση από εκείνον.

«Ήταν κάτι που με βασάνιζε όλα αυτά τα χρόνια, γιατί άλλαξε η πορεία της ζωής μου. Με πονούσε γιατί δεν αποδόθηκε ποτέ δικαιοσύνη. Γιατί αυτός ο άνθρωπος είχε μείνει στο απυρόβλητο. Όταν είδα την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, σκέφτηκα πως όλες πρέπει να ανοίξουμε τα στόματά μας, για να αλλάξει όλο αυτό το πράγμα και να πάψουν αυτοί οι άνθρωποι να αισθάνονται δυνατοί.»

«Δεν φανταζόμουν την έκταση που θα έπαιρνε η δική μου καταγγελία. Στέκονται στο πλευρό μου κοπέλες, με ανάλογες τραυματικές εμπειρίες.»

«Μπήκα στο πανεπιστήμιο το 1993. Όταν ήμουν στα έδρανα με είχε πλησιάσει ο καθηγητής και μου είπε «σε βλέπω που δυσκολεύεσαι. Καλό θα ήταν να περάσεις από το γραφείο μου να σου δείξω πως να διαβάζεις. Έκανα το λάθος να πάω.
Μου έκανε κοπλιμέντα για την εμφάνισή μου. Μου ζήτησε να περάσω ξανά από το γραφείο του, στις 21.00 το βράδυ. Φοβήθηκα και δεν πήγα.»

«Στην πορεία το 1998 βρήκε το τηλέφωνο του σπιτιού μου και με πήρε τηλέφωνο. Μου ζήτησε να περάσει εκείνος από το σπίτι μου. Εκεί έπαθα σοκ. Του είπα να μην ξαναπάρει αλλά επέμενε. Αποφάσισα έκτοτε να μην ασχοληθώ με το μάθημα. Αφού γέννησα το παιδί μου, προσπάθησα να περάσω το μάθημα. Πάντα με πλησίαζε και μου έλεγε «πάλι δεν διάβασες. Πρέπει να περάσεις από το γραφείο μου να σε βοηθήσω.»

Η φοιτήτρια του ΑΠΘ τόνισε πως ο καθηγητής της, είχε δεχθεί επίθεση από πατέρα σπουδάστριας από τη Λέσβο. «Και από εκείνη ζητούσε ανταλλάγματα για να περάσει το μάθημα. Όπως φαίνεται το έκανε πολλές φορές και αισθανόταν ότι δεν κινδύνευε» λέει χαρακτηριστικά στην Τατιάνα Στεφανίδου.

«Έχω κληθεί ήδη στην ασφάλεια να καταθέσω και υπάρχουν άλλες 5 κοπέλες που θέλουν να κάνουν το ίδιο. Θα δώσω τα ονόματά τους στις Αρχές, ώστε η υπόθεση να ερευνηθεί σε βάθος.» είπε.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3o09eeN
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη