Θεσαλλονίκη: «Καταστροφή» για τα ανθοπωλεία ο κορονοϊός

eurokinissi

Λόγω της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού τεράστιες ποσότητες λουλουδιών μένουν και μαραζώνουν, με τους ανθοπώλεις να χαρακτηρίζουν την κατάσταση ως «καταστροφή του κλάδου».

Η αναγκαστική αναβολή των γάμων για χιλιάδες ζευγάρια μετά την απαγόρευση συναθροίσεων στη χώρα έσφιξε τη «θηλιά» στους ιδιοκτήτες ανθοπωλείων της Θεσσαλονίκης. Γάμοι και βαφτίσεις έμειναν «στον αέρα» για τουλάχιστον ένα χρόνο, με αποτέλεσμα νυφικά και βαφτιστικά να παραμένουν στο ράφι και εκατομμύρια άνθη να μένουν στοκ στα ανθοπωλεία με συνέπεια να μαραζώσουν και να καταστραφούν.

Περπατώντας στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οδών Κομνηνών, Βασιλέως Ηρακλείου και Φραγκίνη, η ματιά των κατοίκων της πόλης «πέφτει» στα «Λουλουδάδικα», όπου τα ανθοπωλεία έχουν αραδιασμένα λουλούδια και φυτά, σκορπίζοντας χρώματα στην περιοχή. Η ωμή πραγματικότητα όμως, βρίσκεται στις αποθήκες των καταστημάτων, εκεί όπου τόνοι φυτών έχουν μαραζώσει λόγω της καραντίνας και οι ιδιοκτήτες προσπαθούν με «νύχια και με δόντια» να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες του lockdown. «Πρόκειται για ζημιά πάνω από 2,500 ευρώ» δήλωσε στο ThessToday.gr ο Κωνσταντίνος Αλμπάνης, ιδιοκτήτης ανθοπωλείου της ιστορικής περιοχής και πρόσθεσε: «Τριαντάφυλλα, τουλίπες, ορτανσίες, μαργαρίτες, όσα προορίζονταν για τα νυφικά μπουκέτα και τους στολισμούς των γάμων αλλά και για τις γιορτές, είναι τώρα στα αζήτητα».

Κρίση και κορoνοϊός βάζει «φρένο» στον έρωτα

Με τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου να πλησιάζει, τα κόκκινα τριαντάφυλλα που αποτελούν τη νούμερο ένα επιλογή των ερωτευμένων και έχουν την τιμητική τους κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ήδη έχουν πάρει τη θέση τους στα ανθοπωλεία και σε καταστήματα με εποχιακά είδη. Οι ιδιοκτήτες ανθοπωλείων «βλέπουν» μείωση στις πωλήσεις των λουλουδιών, καθώς εκτός από τη μακροχρόνια οικονομική κρίση που μείωσε τον ρομαντισμό, «φρένο» στην αγορά των λουλουδιών του έρωτα έβαλε και ο κορoνοϊός.

«Σημειώνεται μεγάλη πτώση στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου σε σχέση με τα παλιότερα χρόνια, όμως με τις χαμηλές τιμές στα τριαντάφυλλα προσπαθούμε να προσελκύσουμε τον πελάτη για να δείξει την αγάπη του χωρίς να… πονέσει η τσέπη του», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Αλμπάνης, προσθέτοντας ότι εδώ και λίγα χρόνια σημαντική αύξηση παρουσιάζεται στα λουλούδια-αρκουδάκια, με το μεγάλο δώρο να κοστίζει 60 ευρώ και το μικρό 40.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2M6fTa7
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη