Μετακίνηση από νομό σε νομό: Το σενάριο για άρση απαγόρευσης

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Το σενάριο για άρση απαγόρευσης

Με το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων αναμένεται να ανοίξει και η μετακίνηση από νομό σε νομό, η οποία μέχρι σήμερα ισχύει για συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό αναμένεται να φέρει η δυνατότητα μετακίνησης σε χιονοδρομικά κέντρα, ενώ ακόμα αναμένεται η απόφαση από τους λοιμωξιολόγους.

Σε περίπτωση που οι λοιμωξιολόγοι δώσουν το πράσινο, η μετακίνηση εκτός νομού θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη κράτησης σε κάποιο κατάλυμα.

Συνεπώς, δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού σε πολίτες που θέλουν να κάνουν μονοήμερη εκδρομή παρά μόνο σε όσους έχουν κάνει κράτηση σε κάποιο κατάλυμα της περιοχής.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θέλει να τονώσει τόσο τις επιχειρήσεις των χιονοδρομικών όσο και τα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια των περιοχών αυτών.

Οι μετακινήσεις εκτός νομού επιτρέπονται αυτήν τη στιγμή για τις εξής εξαιρέσεις:

Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία. Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη και επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας.

Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.

Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή, π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού. Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη

Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους. Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς με αποδεικτό έγγραφο

Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1.

Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής



via Ειδήσεις https://ift.tt/39UD7In
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη