Άκης Σκέρτσος: Η πολιτεία συνειδητά επέλεξε να κρατήσει απόθεμα εμβολίων για τη δεύτερη δόση

eurokinissi

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ξεκαθάρισε πως η επιλογή να εξασφαλιστεί η δεύτερη δόση του εμβολίου σε όσους έκαναν την πρώτη είναι συνειδητή στρατηγική της πολιτείας καθώς όσες χώρες χορηγούν όλες τις δόσεις κινδυνεύουν να μην διαθέτουν την δεύτερη όταν έρθει η ώρα.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως  με το «αλαλλούμ» που επικρατεί όσον αφορά τις παραδόσεις των εμβολίων από τις φαρμακευτικές αυτή η απόφαση εξασφαλίζει τη δεύτερη δόση σε όσους ήδη το έχουν κάνει στη χώρα μας.

Σχετικά με το αν υπάρχει περίπτωση να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό και σε άλλες κατηγορίες πολιτών όπως οι μεταφορείς ή οι οδηγοί στα μέσα μεταφοράς,  που έρχονται σε επαφή καθημερινά με πολύ κόσμο, μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3, δήλωσε ότι ο σχεδιασμός κινείται με βάση τις οδηγίες της αρμόδιας επιτροπής και προς το παρόν προηγούνται οι υγειονομικοί και οι πολίτες με ηλικιακά κριτήρια. 

Σημείωσε, επίσης, ότι οι εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο είναι πολύ σημαντικές ομάδες, αλλά έχουν ενταχθεί στην επόμενη φάση του εμβολιασμού που αφορά μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3cfPP7h
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη