Ελλάκτωρ: «Σκανάρισμα» προθέσεων των Ολλανδών από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, κινήσεις από τους Καυμενάκη, Μπάκο

Ελλάκτωρ: «Σκανάρισμα» προθέσεων των Ολλανδών από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, κινήσεις από τους Καυμενάκη, Μπάκο

Στα γραφεία της ΓΕΚ, της ολλαδικής Regenborg και στην ολλανδική επιτροπή ανταγωνισμού εστάλει επιστολή από την ελληνική επιτροπή ανταγωνισμού με συγκεκριμένα ερωτήματα και ζητήματα που εγείρονται και αφορούν τον κίνδυνο δημιουργίας μονοπωλιακής κατάστασης στον τομέα των κατασκευών

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγα 24ωρα έφτασε στα γραφεία της ΓΕΚ , του ολλανδικού fund Regenborg , αλλά και στην ολλανδική επιτροπή ανταγωνισμού επιστολή με 11 συγκεκριμένα ερωτήματα από την ελληνική επιτροπή ανταγωνισμού.

Στην επιστολή σύμφωνα με πληροφορίες καταγράφονται τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και οι κινήσεις της Regenborg ενώ τίθενται ορισμένα ζητήματα σχετικά με ενδεχόμενο κίνδυνο να δημιουργηθεί μια μονοπωλιακή κατάσταση στον τομέα των κατασκευών και την δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού, το ενδεχόμενο δημιουργίας καρτέλ και ελέγχου των τιμών στην αγορά.

Η επιτροπή ανταγωνισμού φαίνεται πως έχει βάλει στο μικροσκόπιο δυο συγκεκριμένα στελέχη, τους κ. Μυλωνογιάννης και Ξενοφος που υποστήριξαν σθεναρά την ΓΕΚ ως τον μοναδικό διαγωνιζόμενο στην ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας και προτάθηκαν από το ολλανδικό fund για τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα, της Ελλάκτωρ εφόσον αλλάξει το Δ.Σ και η διοίκηση της εταιρείας περάσει τελικά σε μη ελληνικά χέρια.

Τα σχέδια των ολλανδών φαίνεται πως  παρακολουθεί και η κυβέρνηση και μάλιστα φαίρεται να δημιουργείται ανησυχία στους κόλπους της για τις εξελίξεις στην Ελλάκτωρ.

Στον αντίποδα, την στρατηγική της ομαλής μετάβασης για την εταιρεία σε μια νέα εποχή, γεγονός που θα διασφαλίσει την ομαλότητα στην Ελλάκτωρ, μία εταιρεία με 5.000 εργαζόμενους, φαίνεται να επιλέγουν οι Έλληνες εφοπλιστές Καυμενάκης και Μπάκος.

Η στρατηγική των δύο ελλήνων εφοπλιστών προφανώς δεν θα επηρεάσει την συνέχιση των μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ φαίνεται να απαντά με σαφήνεια στις επιθετικές κινήσεις του ολλανδικού fund που φαίνεται να έχει ως επιδίωξη να χρησιμοποιήσει πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά ενώ πριν λίγο διάστημα «εργάζονταν» για τους ανταγωνιστές της Ελλάκτωρ.

Αυτή η στρατηγική των δύο ελλήνων μετόχων της Ελλάκτωρ ξεδιπλώθηκε και στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελλάκτωρ με την εκλογή ως μη εκτελεστικού μέλους του συμβουλίου του Αλεξάνδρου Έξαρχου, ο οποίος ως διευθύνων σύμβουλος της Άκτωρ ΑΤΕ τα 2,5 τελευταία χρόνια εξυγίανε την εταιρεία και την μετέτρεψε ως την μοναδική κατασκευαστική στην χώρα, με μηδενικό τραπεζικό δανεισμό – ελεύθερη από βάρη και ικανή να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για μεγάλα έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης το ΔΣ της Ελλάκτωρ εξέλεξε χθες ως μη εκτελεστικό μέλος τον κ. Κωνσταντίνο Χατζηπαναγιώτη. Τα δυο αυτά πρόσωπα κάλυψαν τις θέσεις των κ.κ. Δημήτρη Καλλιτσάντση και Μιχάλη Κατούνα που παραιτήθηκαν.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3hDmHr5
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη