Με αιχμές η απάντηση της Μπακογιάννη σε Σαμαρά για τις διερευνητικές

Intime

Απαντώντας στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά που δήλωσε την αντίθεση του για τις διερευνητικές, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε οτι οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν το δικαίωμα να καταθέτουν τις απόψεις τους ακόμα και αν αυτές δεν είναι σύμφωνες με τις απόψεις της ηγεσίας

Σε συνέντευξη της τον ΣΚΑΪ, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών κλειθείσα να σχολιάσει τις διερευνητικές Ελλάδας Τουρκίας ανέφερε ότι "δεν περίμενε κανένας ότι θα υπήρχε πρόβλημα χθες στην Κωνσταντινούπολη. Και οι δυο πλευρές προσήλθαν αποφασισμένες να προχωρήσουν τις διερευνητικές. Αν επρόκειτο να βάλω ένα πρόσημο, θα το έκρινα θετικό".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δυσκολία που υπάρχει να περάσουν οι διερευνητικές συνομιλίες σε άλλο επίπεδο, λόγω της εμπιστοσύνης που πρέπει να ξανακερδηθεί ανάμεσα στρις δυο χώρες. "Δεν είναι εύκολο να ξανακερδηθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο χώρες, η οποία έχει πλήρως χαθεί. Η πολιτική δεν είναι ένα εκκρεμές που μπορείς να πας από τη μια άκρη στην άλλη με μεγάλη ταχύτητα", πρόσθεσε τονίζοντας ότι "τώρα είμαστε τελείως στην αρχή. Θα προχωρήσουμε…Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, δεν είμαστε αφελείς".

Στροφή Τουρκίας - Έτοιμη για διάλογο

Παντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους λόγους που φέρνουν την Τουρκία στο ταρπέζι των διαπραγματεύσεων είπε: "Ακολούθησε μια δύσκολη και κοστοβόρα πολιτική κι είχε τα αντίθετα αποτελέσματα. Έφερε τους Αμερικανούς στο αμήν, τις επέβαλαν κυρώσεις. Στην Ευρώπη είχε ξεχειλίσει το ποτήρι και αντιλαμβανόταν ότι θα έχει κυρώσεις και από αυτήν και ταυτόχρονα στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό τα πράγματα είναι δύσκολα στην οικονομία".

Αιχμές σε Σαμαρά

Απαντώντας στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σε συνέντευξή του εξέφρασε την αντίθεσή του με τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας σημείωσε δε ότι "εμείς στη ΝΔ επειδή έχουμε την τύχη να έχουμε πολλούς πρώην πρωθυπουργούς, έχουμε εγκαίρως δηλώσει ότι οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν το αυτονόητο δικαίωμα να καταθέτουν τις απόψεις τους είτε αυτές είναι σύμφωνες είτε όχι με τις απόψεις της ηγεσίας".

Πρόσθεσε δε ότι "ο κ. Σαμαράς έχει παγίως αυτές τις απόψεις με ένα μικρό διάλειμμα, της δικής του πρωθυπουργίας. Γιατί κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του οι διερευνητικές επαφές προχωρούσαν, άρα είχαν τον ίδιο στόχο με τον δικό μας. Μάλιστα με παρέμβαση του κ. Βενιζέλου τότε το αντικείμενο των διερευνητικών επεκτάθηκε και στην Ανατολική Μεσόγειο και τα ανώτατα συμβούλια συνεργασίας των χωρών προχωρούσαν. Όταν άσκησε την εξουσία, την άσκησε με τις πάγιες θέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών".

Σε ό,τι αφορά στην πανδημία, η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την ανησυχία της για τα εμβόλια εξαπολύοντας πυρά κατά των φαρμακευτικών εταιρειών. "Η δική μου προσωπική άποψη που θα καταθέσω στο Συμβούλιο της Ευρώπης, γιατί είναι το μείζον θέμα, είναι ότι καμία φαρμακευτική εταιρεία δεν έχει το δικαίωμα με χρήματα, τα οποία δόθηκαν από την Ε.Ε. για τη στήριξη στην αναζήτηση των εμβολίων, να διαχειρίζεται το εμβόλιο για κερδοσκοπικούς λόγους και να λέει για παράδειγμα στην Ευρώπη ότι θα σας δώσω τα μισά εμβόλια από αυτά που σας είχα υποσχεθεί, διότι ενδεχομένως θα τα πουλήσει σε άλλη χώρα", υπογράμμισε.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3onq07E
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη